avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ulita asfaltata in doua etape suprainaltata care varsa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ulita asfaltata in doua etape suprainaltata care varsa apa pluviala in curtea mea si nu imi permite sa mai intru pe poarta

Am o proprietate cabana de lemn mostenita de la parinti la Busteni, Zamora. Ultima casa la padure. Cu proiect in 1990 , ce contine cote de nivel plan 1/1000 si 1/ 5000 zonal. cadastrul efectuat in 2011. Mostenirea terminata in 2014. In fata proprietatii mele o casa nationalizata cumparata de chiriasi cu legea 112, chiriasi la primarie acum pe teren. De cam 7 ani au suprainaltat gardul lor de la strada cu un soclu de beton inalt de peste un metru si un gard de plasa deasupra de inca un metru.Acestia au suprainaltat in dreptul casei cumparate un trotuar si strada. S-a creat o ,, burta'' a strazii ca sa poata parca masina in fata casei. Au astupat santul apelor pluviale care vin din padure pe strada. In ultimii trei ani, primaria a adus si ea basculante cu nisip si pietris pe care le-a tasat suprainaltand strada. Din 2013 primaria a pus un prim covor asfaltic. Deja gardul meu de la strada era la baza sa cu 10 cm acoperit si accesul pe poarta dificil. Am scris un e-mail primariei si apoi un altul presedintelui consiliului judetean. Am atasat poze. Nu am primit raspuns. Din octombrie a.c. s-a asezat al doilea covor asfaltic si borduri. Acum ca sa ies din curte pe poarta fac un pas mare in sus. Diferenta de nivel dintre curte si bordura stradala este de 50 cm masurata. Am cerut primariei in septembrie si octombrie prin scrisori oprirea lucrarilor si noi masuratori. Am primit respuns ca lucrarile au fost avizate corect de Ministerul Administratiei... In schita plan a proiectului strazii cotele de nivel ale strazii sunt cu 20 cm mai sus situate decat cele din planurile depuse la dosarul de autorizarea constructiei mele din 1990, ca si cotele din planurile 1;1000 scoase din consiliul judetean serviciul de arhitectura.
Aceste constructii de pe terenul primariei neutorizate, cat si suprainaltarea stradala imi pun casa in pericol prin indreptarea apelor meteorice catre casa mea. Ce pot face in aceasta situatie?

Alte discuții în legătură

Turnat asfalt pe drum, nu mai pot sa ies in curte ardeleanu100 ardeleanu100 Daca se poate sa ma lamuriti si pe mine; Am o casa la tara, langa drum,zilele trecute o venit randul sa refaca covorul asfaltic,toate bune si frumoase ... (vezi toată discuția)
Tara lui costel - capcana- beton pe trotuarul unui drumului judetean dreptdra dreptdra Tara lui COSTEL - Capcana- beton pe trotuarul drumului judetean La tara un vecin si- a suprainaltat podul peste santul drumului (la intrarea in curte) cu ... (vezi toată discuția)
Cum pot lupta cu indiferenta primariei? buna ziua, avem o casa la sat si prin curtea noastra trece un ... ElenaPaula ElenaPaula Buna ziua, avem o casa la sat si prin curtea noastra trece un șanț. Șanț care strabate mai multe gradini si care iese din curtea noastra in terenul din ... (vezi toată discuția)