avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat nastere dupa tagada de paternitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat nastere dupa tagada de paternitate

Buna ziua,
Va prezint pe scurt situatia mea. In urma unei actiuni in tagada de paternitate , a rezultat ca eu sunt tatal minorului ( in varsta de 2 ani) iar in hotararea definitiva si irevocabila s a stabilit , ca sa se radieze numele tatalui prezumtiv si ca eu sunt tatal minorului. In momentul cand am trimis catre Starea Civila actele pentru un alt certificat de nastere, cei de acolo au radiat numele tatalui prezumtiv si in locul acestuia au pus o liniuta, pe motiv ca in hotarare nu sunt trecute datele mele complete( cod numeric personal, CI serie, nr ). Va intreb , este legal ca in dreptul tatalui sa existe aceasta liniuta sau trebuia ca ofiterul de stare civila sa astepte sau sa solicite o completare a datelor personale in hotarare? Este legal sa se puna in aplicare o hotarare judecatoreasca in acest mod? Mie mi se pare ca este pusa in aplicare doar pe jumatate !
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 09:17, 17 Noiembrie 2016
Nu stim exact datele problemei dar daca acum are liniuta in dreptul tatalui este foarte simplu. Mergeti la notar, dati o declaratie de recunoastere a copilului si pe baza ei la Starea Civila va fi modificat certificatul de nastere al copilului, incluzandu-se numele dumneavoastra.
Daca in hotarare s-a stabilit cine este tatal copilului , se va solicita instantei prin cerere de indreptare eroare materiala (de fapt e completare dispozitiv dar nu mai sunteti in termen sa solicitati asa ceva ) , sa se mentioneze date de identificare ale tatalui minorului . Este posibila si recunoasterea minorului direct la starea civila , in urma hotararii. si se va elibera un nou certificat de nastere minorului.
Va multumesc! Dar totusi , ofiterul de stare civila a procedat legal?
Daca intr-adevar nu reieseau datele respective din sentinta, da, a procedat corect, el nu avea dreptul sa va creada pe cuvant ca d-voastra sunteti X din sentinta atat timp cat nu erau datele de identificare in sentinta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Personal nu am vazut o sentinta in care sa fie mentionata si actiunea de tagada si cea de recunoastere. Concluzia mea este aceea ca sentinta se referea la tagada paternitatii, nicidecum la recunoastere, drept pentru care ofiterul starii civile a procedat cat se poate de corect. Numele si prenumele dvs. in tara asta sau oriunde in lume il pot avea ...n persoane, deci datele dvs. de identitficare, repet daca vorbim si de o recunoastere in fata instantei trebuiau obligatoriu sa fie trecute de judecatorie la rubrica hotaraste din cuprinsul hotararii. Ofiterul de stare civila are obligatia de a pune in aplicare sentinta. Daca aceasta nu cuprinde toate datele trebuie ca dvs. in primul rand sa sesizati instanta. Ofiterul de stare civila nu este avocatul tuturor persoanelor, pentru a face el actiuni din oficiu in numele si pentru dvs. si nici nu va poate face el identificare de persoane. Era obligatia dvs. deschizand o actiune sa va urmariti finalitatea. Nu inteleg de ce se tot bate saua de fiecare data pe ofiterul de stare civila de parca acesta ar fi moasa comunala. Asadar, nu va ramane decat sa mergeti insotit de mama, la starea civila de la locul de inregistrare a nasterii copilului dvs., pentru a da declaratia de recunoastere si incuviintare a purtarii numelui dvs. Este o formalitate cat se poate de simpla, o declaratie pe care o dati dvs. si mama copilui, insotita de actele dvs.si al mamei de identitate, certif.de nastere ale dvs. si ale micutului. Astfel veti primi in maxim 7 zile (in functie de cat de aglomerat e la st.civ)un nou certificat de nastere pentru copil in care acesta va fi trecut cu numele dvs. iar la rubrica tatalui veti fi bineinteles trecut dvs.
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2016
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea copilului carmesita carmesita Buna seara, ma numesc carmen si am o curiozitate. Se poate recunoaste un copil fata prezenta si consimtamantul tatalui de recunoastere? (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii - mai complicat dana242000 dana242000 Buna ziua, sunt noua pe acest forum si as vrea sa va adresez o intrebare: sunt in plin proces de divort si custodie cu sotul - in urma casatoriei a ... (vezi toată discuția)
Vreau sa recunosc paternitatea ContSters80880 ContSters80880 Salutare Am nevoie de un sfat in legatura cu problema mea: in urma unei relatii cu o femeie casatorita a rezultat un copil.Copilul a fost conceput pana sa se ... (vezi toată discuția)