avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul de a cumpăra imobile în România
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul de a cumpăra imobile în România

O româncă stabilită în SUA şi care are cetăţenie americană poate cumpăra un apartament în România?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:55, 15 Noiembrie 2016
Da, dreptul de proprietate asupra apartamentului il puteti obtine. Problema este posibil sa se puna legat de dreptul asupr terenului.
Daca aveti doar cetatenie americana dreptul de proprietate asupra cotei parti de teren aferenta apartamentului nu il puteti dobândi insa asupra constructiei da.
Asupra terenului aferent constructiei veti dobandi un drept de folosinta pe durata constructiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile de proprietate ale cetatenilor non- ue in romania eutinas eutinas Poate un cetatean non-UE sa cumpere un apartament in Romania si in ce conditii? Am inteles ca problema este terenul aferent blocului de apartamente, care nu ar ... (vezi toată discuția)
Cota indiviza apartament- transamiter, vanzare armada_maxima armada_maxima Pentru apartament in contractul initial (1971) cu statul scrie: "[b]locuinta proprietate personala se va construi... cu o suprafata de 70 mp si o cota ... (vezi toată discuția)
Pot cumpara teren ca cetatean american? cheloo03 cheloo03 Buna ziua, incerc sa dau de niste raspunsuri concrete de ceva vreme, si am zis poate aici am mai mult noroc. Sunt stabilit in state de 15 ani, sunt cetatean ... (vezi toată discuția)