avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Subventii APIA
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Subventii APIA

In anul 2014 cumnatul ,(sotul surorii mele) meu a murit. In primavara anului 2015 sora mea a primit instiintare pe numele cumnatului meu sa mearga la APIA pentru completarea cererii de acordare a subventiei pentru pamantul detinut si lucrat in camp. Sora mea s-a prezentat ,a depus documentele solicitate, i s-a facut un rol nou acolo la APIA pe numele ei si a asteptat. In perioada urmatoare a primit un avans din subventia cuvenita in suma de 280 lei (detine un hectar si 30 de ari desfasurat in trei loturi). Dupa asta nu s-au mai platit subventiile in 2015.
In primavara anului 2016 a completat din nou dosarul pentru anul curent.
A asteptat din nou si in toamna cand au inceput sa intre banii in conturi la fermierii din sat a mers la APIA sa vada de ce ea nu primeste subventia pentru anul 2015. Atunci a aflata ca dosarul ei pentru anul 2015 a fost refuzat pentru motivul ca nu a aratat pe harta de pe calculatorul functionarului APIA,una din parcele corect.Adica a pus degetul pe parcela alaturata.
Precizez ca sora mea are 64 de ani , ca pana in anul 2014 se ocupa numai cumnatul meu de depunerea documentelor, ca nu a utilizat vreodata calculatorul si mai ales nu a primit acasa vreo adresa prin care sa fie instiintata de eroarea comisa si de respingerea dosarului. Acuma i s-a spus verbal de lucratorul de la APIA ca nu primeste pentru anul 2015 subventie nici pentru celelalte doua parcele desi acestea au fost corect localizate si mai mult ca va trebui sa restituie si cei 280 lei primiti in avans in anul 2015.
Personal consider ca nu e drept. Pamantul acela a fost lucrat si in mod normal sr fi trebuit sa iasa undeva un plus . Apoi consider ca taranul ar trebui instiintat la timp de eroarea comisa si eventual ajutat sa-si indrepte eroarea.
Mai exista vreo cale de atac dupa atata timp ? Sau tot talpa tarii ramane cu paguba ???

Alte discuții în legătură

Litigii apia mihaela1972 mihaela1972 am urmatoarea problema: in 2013 am depus declaratia pe supraf la apia- am incasat in 2014 banii de subventie- la dosar era depus un contract de arenda in care ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararii definitive de catre apia; procese-verbale anulate=precedent periculos dancimbru dancimbru Buna ziua.Am depus la APIA cerere pt subventii teren din anul 2007.Am continuat in 2008,2009 iar in2010 functionarul apia mi-a adus la cunostinta ca s-au ... (vezi toată discuția)
Ref. la arendare teren ana_abo ana_abo Buna seara! Va rog sa ma lamureasca cineva: o SC are teren luat in arenda pe baza de contracte, din diverse motive in primavara nu a putut insamanta o bucata ... (vezi toată discuția)