avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatia in Italia
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatia in Italia

Buna ziua! Sunt student in anul 2 in Bucuresti si am un frate de 15 ani . Tatal meu lucreaza cu contract de munca in Italia de 6 ani. Scriu acest mesaj cu scopul de a primi informatii in legatura cu alocatia primita de copiii,tinerii romani de la statul italian. Am un prieten in acelasi an la facultate cu tatal plecat in Belgia care primeste de la statul belgian o alocatie de 200 de euro pe luna pentru el iar pentru fratele lui 100 fiind al doilea copil. Vreau sa stiu daca eu,student fiind mai pot accesa aceasta alocatie de la statul italian si ce demersuri trebuie facute in acest sens. Orice raspuns de la o persoana in masura mi-ar fi de mare ajutor. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:29, 17 Noiembrie 2016
Pentru obţinerea “alocaţiei europene” tatal dvs trebuie să se adreseze instituţiei competente cu plata prestaţiilor familiale din România (AJPS) şi din statul în care lucrătorul migrant îşi desfăşoară activitatea.

Pentru Italia, trebuie să mearga la Institutului Naţional de Protecţie Socială (INPS).

Procedura se demareaza prin depunerea formularului E411 completat în partea A la instituţiile abilitate cu plata prestatiilor familiale din România sau din ţara în care lucrătorul migrant îşi desfăşoară activitatea. Plata “alocatiei europene” va fi efectuata dupa completarea integrala a formularului E411 si depunerea acestuia la institutia responsabila din statul UE competent cu plata “alocatiei”. Perioada de timp scursa intre data depunerii formularului E411 la institutia responsabila cu plata “alocatiei europene” si plata propriu-zisa a alocatiei depinde de factori precum: corectitudinea datelor completate in formular (nume, adrese, coduri numerice personale etc.) si perioada necesara obtinerii de informatii de la alte institutii abilitate.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copii in germania alexrosu alexrosu Buna Daca lucrez pe teritoriu Germaniei si sunt inscris la primarie dar sunt detasat din Romania,am dreptu la alocatia copilului din Germania sau nu ... (vezi toată discuția)
Alocatie anto_riana anto_riana Buna ziua.Poate ma poate ajuta cineva in privinta alocatiei pt un minori in italia. Fiul meu lucreaza legal in italia iar copilul in varsta de 10 ani cu sotia ... (vezi toată discuția)
Alocatii in italia ulmanu ulmanu buna , am o mare nelamurire : ce acte sunt mai exact necesare pt a beneficia de alocatia din italia in romania , in conditiile in care unul dintre parinti ... (vezi toată discuția)