avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... PLATA APA CALDA,CONSUM 0 DE 2 ANI DE ZILE!!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

PLATA APA CALDA,CONSUM 0 DE 2 ANI DE ZILE!!

Buna ziua!Zilele trecute m-am uitat pe afisul cu plata intretinetinerii de la avizierul scarii,si am constatat ca aveam o suma de bani ptr plata consum de apa calda(cu toate ca eu nu consum apa calda de 1 an de zile)avand boiler.A doua zi am luat legatura cu
administratorul intrebandu-l de ce apare de plata apa calda la mine la apartament(suma e 1,57 lei),raspunsul a fost ca nu declara toti consumatorii de apa calda din bloc indexul si ca este lege sa se imparta consumul total de apa calda la toti consumatorii de apa calda.Intrebarea mea este daca eu nu consum sidau indexul corect de ce sa platesc ?? Va multumesc,astept raspuns!!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:30, 22 Noiembrie 2016
Aveti sigilata conducta de apa calda? Ati instiintat oficial asociatia ca folositi boiler?
Daca nu, diferentele de apa calda se impart tuturor proprietarilor conform regulamentului de repartizare a apei.
diferentele de apa calda menajera nu se distribuie la cei care nu sunt racordati la sistem.
Comitetul si administratorul mai trebuie sa aiba capacitatea de a judeca astfel de situatii specifice.
Buna ziua! Sunt racordata la apa calda,dar nu folosesc apa calda pentru ca am boiler.Atunci va intreb care este rolul contorizarii individuale (apometru apa calda).Nu mi se pare normala aceasta lege atat timp cat eu nu sunt la pausal. Poate veni administratorul oricand doreste sa imi citeasca apometrele ca tot este obligat sa verifice odata la cateva luni citirea apometrelor,apoi sa costate cine nu a declarat indexul apa calda. Va multumesc ,astept raspuns!
Atata timp cat nu sunteti debransata de la conducta de apa calda veti plati diferentele de apa ca si ceilalti proprietari nedebransati. Atata timp cat aveti contorizare individuala nu sunteti la pausal, v-a fost repartizat diferente de apa care se repartizeaza tuturor. Daca va exista o avarie pe apa rece pentru o perioada oarecare, 2-3 zile, nu veti folosi din apa calda?
Sigur ca voi folosi apa calda in situatia unei avarii pe apa rece dar voi plati ce am consumat....nicidecum conumul altora .
Ultima modificare: Vineri, 18 Noiembrie 2016
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Diferenta apa calda, boiler instalat cyan cyan Intentionez sa montez un boiler pentru apa calda dar fara sa ma debransez de la conducta de apa calda sau sa o sigilez/blochez cu vreun dop deoarece in cazul ... (vezi toată discuția)
Repartizare apa rece si calda adriandanciu90 adriandanciu90 Buna ziua. Sunt administrator la un bloc cu 3 scari (o singura asociatie deci o singura persoana juridica pentru 3 scari). Avem un singur bransament pentru ... (vezi toată discuția)
Consum apa pausal Anca07 Anca07 S-a hotarat in adun.generala sa se verifice contoarele de apa individuale montate acum 5 ani. Sunt 12 proprietari care nu vor sa le verifice si nici sa le ... (vezi toată discuția)