avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... consum apa pausal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

consum apa pausal

S-a hotarat in adun.generala sa se verifice contoarele de apa individuale montate acum 5 ani. Sunt 12 proprietari care nu vor sa le verifice si nici sa le inlocuiasca.A fost pus anunt ca vor fi trecuti pausal cei care nu le verifica.Tinand cont ca "pierderile" lunare sunt si de 1,2mc/pers in conditiile in care tot blocul este contorizat, va rog sa-mi spuneti cati mc pot sa trec la 1 persoana in sistem pausal dupa receptia finala a lucrarii.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 07:28, 5 Noiembrie 2011
Norma republicana pentru consumul pausal este de 6,3 mc/persoana.
Exista un proiect de normativ ANRSC (nu stiu daca s-a si aprobat - site-ul ANRSC este, cel putin pentru mine, de neutilizati, nu-i afiseaza link-uri) in care se avansau urmatoarele valori pentru acele apartamente care din diferite motive, printre care si neverificare apometrelor dupa trecerea perioadei de garantie metrologica, AC = 3,3 mc / persoana / luna si la AR = 5,1 mc / persoana / luna.

Dv., insa, in cadrul asociatiei, in comitet, puteti lua o decizie cum faceti repartizarea diferentei intre factura si consumul declarat al proprietarilor contorizati. Mentionez ca cei care nu vor sa faca verificarea se vor considera necontorizati.
Un exemplu ar fi:
- se aduna consumul contorizat;
- se scade din consumul facturat;
- din diferenta se extrage un 10% - 20% care se va repartiza tuturor apartamentelor in functie de criteriile convenita in asociatie.
- restul de 90% - 80% din diferenta se imparte pe numar de persoane la acele apartamente necontorizate sau considerate necontorizate din cauza ca se opun verificarii apometrelor.
Asa cum am spus, conform Ordinului nr.29/N/1993, citez: "Pentru imobilele cu instalatii interioare de apa si canalizare, cu preparare locala a apei calde menajere - 6,3 mc/persoana/luna."
Noi am adoptat un sistem propriu de gestionarea a consumului si repartizarii apei din asociatie, de aproape patru ani care functioneaza fara reprosuri.
Conform acestuia celor carora nu li se pot citi apometrele, nu aduc indecsii, nu au apometre sau apometrele lor nu sunt verificate metrologic, li se trece pe lista de plata 7 m.c. apa de persoana/luna.
Daca adunand consumurile masurate (conform indexului celor citite) cu consumurile de 7 m.c. pentru fiecare om, se acopera factura este in regula.
Daca suma este mai mare decat factura, se mai scad din cei 7 m.c. , ajungand la 6-5-4...m.c./pers/luna.
Daca suma adunata este mai mica decat factura se adauga maxim 10% tuturor (celor contorizati si celor necontorizati)
Daca nici asa cu se acopera factura se trece pe o coloana separat pe lista de plata "diferente de apa sau pierder" unde se repartizeaza intreaga diferenta pe cota indiviza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie cu privire la calculul intretinerii cristina l munteanu cristina l munteanu buna seara tuturor vreau sa mi se spuna care este cadrul legal cu privire la problemele enumerate mai jos: 1. in cazul apartamentelor care nu au ... (vezi toată discuția)
Consum apa pausal in bucuresti Anca07 Anca07 Vara trecuta am facut verificarea metrologica a contoarelor de apa in bloc, dar 5 apartamente au refuzat aceasta verificare si nici nu au montat contoare noi. ... (vezi toată discuția)
Gestionare diferente apa la asociatie tomasso tomasso Diferenta rezultata intre consumul de a. c.din factura furnizor si consumul declarat de proprietarii apartamentelor cu apometre (69 din totalul de 70 un singur ... (vezi toată discuția)