avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Radiere ONG daca nu s-a depus bilantul anual
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Radiere ONG daca nu s-a depus bilantul anual

Buna seara,

Conform Legii Legea nr. 152/2015 privind societatile comerciale, orice persoana interesata poate cere tribunalului să pronunţe dizolvarea unei societăţi dacă aceasta nu-şi depune în termenul legal situaţiile financiare anuale.Un ONG, sindicat, CAR s-a infiintat la Judecatorie si cred ca tot acolo se poate radia.Se poate cere radierea sa daca nu a depus situatiile financiare?Trebuie sa fac dovada ca nu le-a depus (e greu caci nu stiu daca Fiscul da scris unui tert date despre o anume societate), sau instanta va cere ANAF aceasta dovada?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 00:20, 19 Iulie 2017
Nu exista un asemenea caz de dizolvare de drept sau judecatoreasca in cazul ONG, asa cum exista pt societatile functionand pe Legea 31 / 1990 ( nu Legea 152 / 2015 ca aia e doar o lege modificatoare !) Cel mult daca, nedepunand situatii anuale financiare, e amendata, acumuleaza amenzi neplatite, si ajunge astfel in stare de insolvabilitate... ca insolvabilitatea este o cauza de dizolvare pe cale judecatoreasca la cererea oricarie persoane interesate... deci se poate eventual pe asemenea cale ocolita... dar poate ca functioneaza bine si are bani inclusiv de amenzi :-)
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iulie 2017
radumititean, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un ong lasat asa de 8 ani. Vlad N. Vlad N. Am un ONG lasa asa de 8 ani. L-am infiintat cu un scop care nu a mai putut fi aplicat, si membrii fondatori s-au certat si nu au mai tinut legatura. Nu s-a ... (vezi toată discuția)
Datorii finante edeward edeward ce se intampla in cazul in care un ONG (asociatie culturala non-profit) are datorii la ”stat” (administratia financiara, amenzi vamale etc.) si nu ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate Universul_tau Universul_tau Buna seara, Imi puteti spune, va rog, daca o societate care are datorii poate fi dizolvata printr-o cerere adresata instantei de judecata? Mentionez faptul ... (vezi toată discuția)