avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Autorizare activitate secundara la terti
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Autorizare activitate secundara la terti

Buna ziua,

Ma puteti ajuta va rog pentru a rezolva o problema legata de autorizarea codurilor pentru un SRL-D? Am primit informatii contradictorii si nu stiu ce e de facut mai departe.

Initial, cand am infiintat SRL-D-ul (08.03.2016), am autorizat la sediul social codul CAEN 4791 ca activitate principala.

Pe 23.11.2016 am depus un alt dosar pentru ca am vrut sa autorizez inca un cod din actul constritutiv (4789), de data aceasta la terti, in afara sediului social. Cand am depus dosarul, am folosit formularul model 3 si am completat doar sectiunea 4.3.4 cu activitati defasurate in afara sediilor si nu am trecut nimic la sectiuna 4.3.1, cea legata de sediu social.

Am primit astazi certificatul constatator conform caruia societata este autorizata pentru codul 4789 la terti, insa nu stiu daca activitatea initiala autorizata (4791) este inca valabila pentru sediul social. Pentru noi este important sa le avem autorizate pe ambele.

Stiti cumva daca s-a pastrat si autorizarea initiala sau este nevoie sa depun un alt dosar?

Multumesc,
Ina Natu


Cel mai recent răspuns: ina.natu , utilizator 17:49, 26 Ianuarie 2017
buna seara
in declaratia model 3 trebuiau trecute toate activitatile pe care le dasfasurati deja (conform declaratiei model 2 depuse anterior),indiferent unde, si pe cele care urma sa le desfasurati. prin urmare ar trebui facuta o noua autorizare prin care sa cereti autorizarea TUTUROR activitatilor.
detalii gasiti aici -> [ link extern ]

mult succes!
Multumesc pentru raspuns si link. Cineva de la asistenta de la ONRC mi-a spus ca sunt valabile ambele ceritificate pe care le am, si cel initial, cu autorizare caen la sediu social, si cel de-al doilea, cu autorizare caen la terti (s-ar fi anulat codul initial autoritzat daca as fi activat un alt caen tot la sediul social, fara sa-l fi trecut si pe cel initial). nnPot afla cumva ce coduri autorizate am? (de fapt, ce coduri autorizate are o firma).
da. pentru a vedea codurile caen care sunt autorizate puteti solicita de la registru un certificat constatator (e mai scump, poate fi cerut doar de firma, si pratic se certifica o situatie inregistrata in registrul comertului) sau un extras pentru informare (mai ieftin, il poate cere oricine, sunt furnizate informatii pe care firma le-a inregistrat in registrul comertului).
intr-adevar, cel mai sigur ar fi sa solicitati un extras pentru informare sa vedeti ce codu-uri caen sunt autorizate, si apoi sa decideti daca e sau nu nevoie mai depuneti declaratia model 3.
[ link extern ]
[ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Revin cu raspuns pentru ca am reusit sa lamuresc problema. Am trimis un email catre ONRC explicandu-le pe scurt ceea ce am facut si i-am intrebat care este statusul firmei acum. Mi-au transmis ca ambele atctivitati economice sunt autorizate, asa cum reiese si din ceritifcatele constatoare, cu modificarile si completarile ulterioare. Asadar, autorizarea la terti nu a anulat autorizarea initiala, de la sediu, chiar daca nu am completat in formular si casuta corespunzatoare activitatii de la sediul social.

Poate va este de ajutor raspunsul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificarea actului constitutiv CosminBidi95 CosminBidi95 Buna ziua, Am tot cautat si documentat zilele acestea,insa nu am gasit rezolvari concrete sau unele care sa ma ajute sa mi fac o idee . Am deschis un ... (vezi toată discuția)
Completare declaratie model 3 iliez iliez Buna ziua, In vederea autorizarii mai multor activitati la sediul social as avea si eu nevoie de cateva sfaturi: 1. Daca anterior am avut depusa o ... (vezi toată discuția)
Sprijin intocmire acte inregistrare societate la onrc bogdamen bogdamen Buna ziua, In momentul de fata sunt pe punctul de a infiinta o societate comerciala. Ca obiect de activitate, voi avea comercializarea si instalarea ... (vezi toată discuția)