Buna ziua,
Am dori sa achizitionam un imobil pe numele unuia dintre copii, acesta fiind minor.
Din cate am inteles putem achizitiona, dar doar cu acordul Autoritatii Tutelare.
Din cate stiu reprezentantul legal este parintele.
1.Procuratorul de fonduri putem fii tot noi?
2. Asupra imobilului:Care sunt drepturile Reprezentantului legal , care sunt drepturile Procuratorului si care sunt drepturile minorului.
3.In cazul in care moare unul dintre noi, parintii, acest imobil intra la masa succesorala (in ideea ca si celalalt copil are aceleasi drepturi).
Am gasit undeva exprimarea "donatie cu scutire de raport" ce inseamna asta?
este valabila si pentru cazul de mi sus?
Care sunt pasii pentru un astfel de contract de vanzare-cumparare pe numele minorului.
Daca dumneavoastra donati un bun unuia dintre copii, acesta nu trebuie sa readuca la masa succesorala contravaloarea respectivului bun, in masura in care donatia a fost scutita de raport (puteti face aceasta precizare chiar prin actul de donatie). Astfel, mostenirea va consta doar in bunurile pe care le detinea parintele la momentul decesului.
Copii dvs. sunt mostenitori rezervatari, adica nu-i puteti dezmosteni decat pentru jumatate din cota ce le-ar reveni potrivit legii. In masura in care prin donatia pe care ati facut-o unuia dintre copii, chiar cu scutire de raport, ati depasit rezerva succesorala a celorlalti copii, acestia din urma pot sa solicite reductiunea liberalitatilor excesive, adica sa-l oblige pe copilul donatar sa le reintregeasca rezerva prin echivalent.
Am inteles.
Noi vrem sa achizitionam acest imobil pentru a beneficia de tva 5%.,pe care sa il inchiriem si apoi sa ramana copilului.
Dar trebuie sa pun in balanta si ce se va intampla in viitor ( sa nu platesc, (chiar si moral) mai mult decat aceasta scutire de tva,).