avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, pastrarea numelui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, pastrarea numelui

Buna ziua. Se poate pastra numele avut in timpul casatoriei dupa pronuntarea divortulul.Daca nu ai un avocat care sa te reprezinte din motive economica cum se poate Face ? Multumesc
Important e sa fie soțul de acord, altfel, puțin probabil sa îl păstrați și dacă aveți avocat și dacă nu.
Instanta poate încuviinţa cererea și fără acordul soțului, însă motivele trebuie sa fie întemeiate.
La desfacerea căsătoriei prin divorț, soții pot conveni să păstreze numele purtat în timpul căsătoriei, iar instanta ia act de această înțelegere prin hotărârea de divorț.
Pentru motive temeinice, justificate de interesul unuia dintre soți sau de interesul superior al copilului, instanța poate să incuviinteze ca soții sa păstreze numele purtat în timpul căsătoriei, chiar și în lipsa unei înțelegeri.
Trebuie să formulați o cerere și solicitați păstrarea numelui din căsătorie cu arătarea motivelor pentru care solicitați acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot pastra numele dupa divort ank_harti ank_harti Buna ziua Sotul meu mi-a zis, ca azi intenteaza divortul.Pe mine ma intereseaza doar sa imi pastrez numele.Nu avem copii,casnicia a durat 4ani ... (vezi toată discuția)
Divort sakhal sakhal Buna ziua! As dori sa ma ajutati cu un raspuns daca se poate. Problema este in felul urmator< Doamna si Domnu Popescu hotarasc sa divorteze,insa Domnu ... (vezi toată discuția)