avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel la pronuntare punere sub interdictie ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel la pronuntare punere sub interdictie judecatoreasca

Cu respect Forum,
Pe scurt. Pentru faptul ca sora mea(66 ani), cu domiciliul proprietate personala in alta localitate din alt judet fata de domiciliul meu, de mai multi ani sufera de schizofrenie paranoida si luind in consideratie toate posibilitatile de a fi ingrijita, am decis ca cel mai bine pt ea ar fi sa fie internata intr-un centru specializat.
Si aceasta, intrucit nu constientizeaza ca este grav bolnava asa cum reiese din certificatul de handicap, si pe acest fond refuza sa ia tratamentul prescris pt asemenea afectiune. Situatie pt care m-am adresat cu buna credinta judecatoriei X din loc de domiciliu a surorii mele de a fi pusa sub interdictie judecatoreasca pentru a fi internata intr-un centru specializat din subordinea Directiei judet pentru pers cu handicap.
In sedinta publica, completul de judecata precizeaza //reclamantul Y avind cuvintul pe fondul cauzei solicita admiterea actiunii asa cum a fost formulata// Numai ca eu in cuvintul meu am reiterat doar situatia pentru care, spre binele bolnavei, se impune internarea intr-un centru de boli psihice. Legat de aceasta, eu fiind prima data intr-o sala de judecata, nu am stiut ca trebuie sa precizez ca asa cum am formulat si cererea de punere sub interdictie, ca nu pot sa-mi asum tutela cu motivele personale aratate in cererea initiala de la dosarul catre judecatorie/ asta pe de o parte, si pe de alta parte nu stiam exact ce insemneaza tutela unei persoane interzise. Ulterior cautind pe internet am inteles care sunt obligatiile tutorelui, situatie in care eu sunt in imposibilitatea de a face fata asa cum am aratat in cererea de punere sub int., citez//Eu subsemnatul, nu am posibilitatea de a-i asigura asistenta permanenta prin ingrijire fizica si medicatie, datorita faptului ca locuiesc intr-o alta localitate din alt judet cit si faptul ca familia mea nu este de acord sa-si asume aceasta responsabilitate care ar afecta grav unitatea familiei mele//Cu alte cuvinte eu nu am posibilitatea de a avea bolnava sub observatie tot timpul, si aici trebuie precizat ca deplasarile la locuinta surorii mele-pe care le faceam chiar si la 2 saptamini-este un efort financiar foarte mare in raport cu pensia mea/ ceea ce afecteaza viata de zi cu zi a familiei mele.
Ca urmare si intrucit in pronutarea pe care am primit-o prin posta se precizeaza, citez //Cu drept de apel in termen de 30 de zile, de la comunicare, apel ce se depune la judecatoria X//, voi depune plingerea ca nu ma pot achita de raspunderea de tutore, in conditiile aratate mai sus.
INTREBARE. Ce sanse as avea ca cererea apelului meu sa fie admis?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:42, 29 Noiembrie 2016
Merita sa incercati,cat despre sanse, depinde de convingerea judecatorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinzare casa mostenita laci72 laci72 Buna seara,am si eu o intrebare:se poate vinde o casa care e mostenita de 3 surori si un frate,si una dintre surori e o persoana cu handicap grav,gradul 1,nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! adult cu handicap grav (autism) fara capacitatea de ... Ale . Ale . Buna ziua! Adult cu handicap grav (autism) fara capacitatea de a decide pentru el, avand reprezentant, tutore legal pe mama acestuia. Mama impreuna cu fiul ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren 2 coproprietari, din care unul bolnav de alzheimer elenagabi elenagabi Buna ziua. Tatal meu detine, impreuna cu sora sa, cateva hectare de padure in judetul Arges. Deoarece primaria locala intarzia acordarea titlului de ... (vezi toată discuția)