avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... se plateste spitalizarea in cazul unui accident de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

se plateste spitalizarea in cazul unui accident de masina pe care am condus-o , eu fiind singura victima?

In timp ce conduceam autoturismul am atipit la volan si m am rasturnat cu masina peste un camp.Mentionez ca am fost singur in masina si nu au fost alte autoturisme implicate.A fost chemata ambulanta , prin serviciul UPU, am fost internat in spital, pe o perioada de 2 zile. In prezent , am fost chemat in judecata de catre reclamant/spitalul, pt plata a 900 de lei , reprezentand spitalizarea celor 2 zile, bazandu-se pe dispozitiile art. 320 din Legea nr.95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii.Vreau sa aflu, daca se poate,internat prin Urgente, nu sunt scutit de orice plata timp de 3 zile?In cazul in care, eu am fost la volanul autoturismului si tot eu am fost singura victima, se mai pot aplica dispozitiile art 320 conform careia persoanele care prin faptele lor aduc daune sanatatii altei persoane raspund potrivit legii si au obligatia sa repare prejudiciul cauzat furnizorului de servicii medicale....
Ultima modificare: Miercuri, 30 Noiembrie 2016
nicedi, utilizator

Alte discuții în legătură

De ce trebuie sa platesc spitalizarea daca am fost victima unei agresiuni? vasistefan vasistefan am fost victima unei agresiuni pe strada in luna aprilie 2017 cu pierderea starii de cunostinta. M-am prezentat la upu dupa care am fost internat 3 zile pentru ... (vezi toată discuția)
Accident rutier vinovatul trebuie să își plătească spitalizare? Crina Ramona Crina Ramona Dacă o persoană produce un accident rutier și este la randul lui accidentat si necesita spitalizare,spitalul îl pune la plată ? (vezi toată discuția)
Art 313 l95/2006 Ioanastt Ioanastt Art. 313 din L95/2006 - (1) Persoanele care prin faptele lor aduc daune sănătăţii altei persoane răspund potrivit legii şi au obligaţia să repare ... (vezi toată discuția)