avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casatorie

Buna ziua! Am o intrebare, anul acesta avem cununia civila, iar eu as dorii sa imi pastrez si numele meu de fata, si sa il iau si pe al sotului, este obligatoriu sa il ia si sotul pe al meu?! Deoarece el nu doreste decat pe al lui, iar eu il vreau in continuuare pe al meu( mi-as dorii sa il pot duce mai departe, deoarece tatal meu nu are niciu fiu ca sa ii mosteneasca numele, acest lucru m-ar face tare fericita). Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Iuliana 92 , utilizator 14:58, 5 Decembrie 2016



Art. 282

Alegerea numelui de familie

Viitorii soţi pot conveni să îşi păstreze numele dinaintea căsătoriei, să ia numele oricăruia dintre ei sau numele lor reunite. De asemenea, un soţ poate să îşi păstreze numele de dinaintea căsătoriei, iar celălalt să poarte numele lor reunite.

Asa ca puteti ca numai dvs sa luati si numele sotului.
Ultima modificare: Vineri, 2 Decembrie 2016
gi-jane2, moderator
Multumesc frumos! Dar aveti idee daca trebuie sa spun ca vreau sa.mi pastrez numele cand depun actele pt cununie, sau dupa ce ne cunuam, deoarece eu nu sunt in Romania, si nu depun eu actele la primarie, le depune socrul meu, si nu stiu cum sa fac, ca nu prea e de acord...imi e teama ca nu o sa spuna la primarie de chestia asta, si el mi.a spus k sotul este obligat sa ia numele meu, daca eu vreau sa.l pastrez pe al meu. Multumesc din suflet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare nume Soledad719 Soledad719 M-am casatorit in urma cu 15 ani si am luat numele sotului.Sotul meu a decedat,vreau sa ma recasatoresc dar sa pastrez numele primului meu sot,se ... (vezi toată discuția)
Atasarea numelui sotului la cel propriu, nu si viceversa mixiriel mixiriel Buna seara, As avea nevoie de o lamurire in ceea ce priveste schimbarea numelui de familie dupa casatorie. Practic, as dori ca doar eu sa-mi atasez la numele ... (vezi toată discuția)
Nume dupa casatorie StefanMitrea01 StefanMitrea01 Buna ziua, Numele meu complet este Mitrea-Contiu Stefan-Danut, pe sotia mea inainte de casatorie o chema Patrascu(nume de familie), se poate ca ea sa ... (vezi toată discuția)