avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare indemnizatie de somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare indemnizatie de somaj

Daca timp de 2 ani, pana in iulie 2016, am fost in concediu de crestere copil iar in septembrie m-am angajat si mi-a fost contractul desfacut in perioada de proba conf art.31 alin (3) din legea 53/2003, pot beneficia de indemnizatie de somaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:47, 3 Decembrie 2016
Art. 5 din Normele de aplicare a Legii nr.76/2002 prevede:
Prin motive neimputabile, în sensul art. 17 alin. (1) din lege, se intelege:
a)încetarea raportului de muncă în temeiul art. 56 alin. (1) lit. a), b), d), e), g) şi i), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 95 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

b)încetarea raportului de muncă la iniţiativa angajatorului, prin notificare scrisă, în temeiul art. 31 alin. (3) din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
......

Prin urmare, încetarea raportului de muncă la iniţiativa angajatorului, prin notificare scrisă, în temeiul art. 31 alin. (3) C.mun. va da posibilitatea sa beneficiati de somaj daca indepliniti si celelalte conditii prevazute lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie MARIANASAVA MARIANASAVA BUNA ZIUA.Am o intrebare daca plec de la locul de munca prin demisie cu respectarea preavizului de 20 de zile calendaristice am dreptul la somaj dupa aceea ? (vezi toată discuția)
Buna ziua .pot primi somaj daca am fost dat afara de la munca ... Alexghop Alexghop Buna Ziua .Pot primi somaj daca am fost dat afara de la munca , nu am semnat nici o demisie?! (vezi toată discuția)