avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contributii sociale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contributii sociale

Daca sunt membru de sindicat si retinerea se face la brut, nu ar trebui sa mi se micsoreze baza de calcul a celorlalte contributii CAS, somaj, sanatate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:54, 27 Decembrie 2016
Buna ziua,
Nu, toate contributiile se calculeaza si implicit se retin la salariul brut.
Cotizatia de sindicat se achita benevol de catre membru si se calculeaza procentual din salariul brut, insa se achita suma rezultata in urma calculului, din salariul net.
multumesc...am inteles, dar din cate am inteles este deductubila la calculul impozitului?
Nu este deductibila la calculul impozitului.
Cotizatia platita de membrii de sindicat este deductibila in cuantum de maximum 1% din venitul brut realizat, potrivit prevederilor Codului fiscal.(art.24 alin.2 din Legea nr.62/2011)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul salariu- deducere cotizatie sindicat cristina_b cristina_b pentru un salar brut de 3600 lei, un salariat cotizeaza la sindicat cu 1% din salarul brut (36 lei). intrebare: cand se calculeaza impozitul pe salar, se tine ... (vezi toată discuția)
Refuz angajator de a mai retine cotizatia de sindicat rosu gheorghe rosu gheorghe Continuandu-si \"bunele\" intentii cu sindicatul nostru din unitate, angajatorul vazand ca si dupa masurile aspre luate impotriva liderului acesta nu a ... (vezi toată discuția)
Cotizatie sindicat eduardvl eduardvl Cum se procedeaza atunci cand angajatorul nu doreste sa retina cotizatia membrilor de sindicat pe statul de plata? Cum il putem determina sa faca acest lucru? ... (vezi toată discuția)