avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1235 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incuviintare casatorie minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incuviintare casatorie minor

Buna seara,

Codul civil prevede ca minorul se poate casatori de la 16 ani cu acordul instantei si indeplinirii celorlalte conditii(aviz medical, motivarea casatoriei, acord parinti).
Doream sa stiu daca cererea adresata instantei se poate formula cu 4 - 5 luni inainte de implinirea varstei de 16 ani, urmand sa produca efecte in ziua implinirii varstei de 16 ani sau actiunea este respinsa ca fiind nefondata/neintemeiata?
In cazul in care ne casatorim in afara tarii inainte de obtinerea incuvintarii instantei romane pentru casatorie o sa fie aceasta casatorie recunoscuta de autoritatile romane daca la data transcrierii ei in registrul de stare civila al consulatului din tara respectiva prezentam acordul instantei din romaniasi acordul parintilor?

Va multumesc

Alte discuții în legătură

La ce ma ajuta declaratiile parintilor mei in legatura cu acordul meu la libera exprimare ? carmengabriela09 carmengabriela09 parintii mei au dat cate o declaratie in legatura cu libera mea exprimare si drepul la o casatorie, le-am depus la sectia de politie din judet si mi s-a dat un ... (vezi toată discuția)
Varsta casatorie simona35 simona35 Buna ziua. Daca implinesc 18 ani peste 3 luni,si am facut toate aranjamentele pentru nunta luna aceasta,cum pot sa fac sa ma casatoresc inainte de a implini 18 ... (vezi toată discuția)
Casatorie minora alex20 alex20 buna ziua sora mea si facut toate cele necesare pt nunta ea nu a implinit 18 ani implineste in oct nu a stiut de lege si pe 24 luna asta are nunta cum poate sa ... (vezi toată discuția)