avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimulent insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimulent insertie

buna ziua!
va rog, daca se poate, un raspuns la intrebările mele .Fetița mea împlinește 2 ani pe 2 iunie 2017. Acum sunt în concediu pt creștere copil. Când trebuie să revin la serviciu să pot beneficia de stimulentul de inserție și cât timp îl primesc (până face copilul 2 ani sau 3 ani)? Și dacă tatăl nu își ia acea lună de concediu obligatorie cum trebuie procedat (trebuie vreun document în sensul ăsta)? Mulțumesc! O zi bună!
Cel mai recent răspuns: vechiu nicoleta , utilizator 11:35, 13 Februarie 2017
1. OUG 111/2010 și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.

Cele 60 de zile includ ”luna celuilalt părinte”

2. - Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC si refuza sa intre in CCC , atunci durata CCC pentru mama se diminueaza cu o luna de zile, mama revenind la serviciu cu o luna de zile mai devreme.
Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 1 an si 11 luni.

- Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC , atunci durata CCC pentru mama nu se mai diminueaza cu o luna de zile.
Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 2 ani.

3. Norme de aplicare a OUG 111/2010
art.4^1
......
(9) În situaţia în care persoana îndreptăţită prevăzută la alin. (1) nu solicită dreptul la concediul propriu de cel puţin o lună, aceasta are obligaţia de a anunţa în scris agenţia pentru plăţi şi inspecţie socială judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, denumită în continuare agenţie teritorială, potrivit alin. (7), dacă nu se înregistrează situaţia prevăzută la alin. (6). În situaţia în care persoana îndreptăţită nu anunţă, concediul şi indemnizaţia sau, după caz, acordarea stimulentului de inserţie se reduc, din oficiu, cu o lună.
multumesc! tatal indeplineste conditiile pt CCC, dar nu il va lua, deci eu ma reintorc cu 60 de zile inainte de a face copilul 2 ani, adica pe 3 aprilie 2017. o zi buna!
Trebuie sa reveniti inainte de 02.04.2016, nu dupa aceasta data.
buna ziua! revin cu o intrebare. eu reincep serviciul pe 27 martie 2017. cand trebuie sa depun la primarie dosarul pt stimulentul de insertie? multumesc! o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Când trebuie sa ma întorc la locul de munca Monica Alexe Monica Alexe Dacă in Septembrie anul viitor copilul meu face 2 ani când ar trebuie sa revin la servici,in condițiile in care sunt mama singura? (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil cryys cryys Buna ziua, Momentan sunt în concediu de creștere copil, pana la 2 ani. Am inteles ca pentru a beneficia de stimulent de inserție trebuie sa reiau ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie Sofia Maria Sofia Maria Buna ziua! Băiețelul meu împlinește 2 ani pe 15.10.2017, tatăl nu lucrează in țara de mai bine de 2 ani. 1). Trebuie tatăl sa stea o luna acasă in ... (vezi toată discuția)