avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce fel de studii sunt?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce fel de studii sunt?

Am absolvit Facultatea de Stiinte Economice si Administratie Publica ,,Stefan cel Mare,, Suceava specializarea contabilitate si informatica de gestiune in anul 2008 forma de invatamant I.D. timp de 3 ani ,conform Tratatului de la Bologna . As dori sa stiu cum sunt considerate aceste studii din punct de vedere legal : normale sau de scurta durata .Va rog frumos sa-mi raspundeti deoarece doresc sa stiu in ce categorie ma incadrez ca functionar public ,lucrand in administratia publica.O zi buna!
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 12:05, 30 Septembrie 2010
sunt studii de lunga durata avand in vedere noua conformatie a studiilor universitare.
Consider ca sunt studii universale de scurta durata, intrucat conform sistemului Bologna, pentru studii universitare de lunga durata trebuie sa faceti si masterul.
Chiar vi se pare corect ca un absolvent care a facut doar 3 ani de facultate (si la ID) sa fie echivalent celui care in urma cu cativa ani facea 4 ani? Si atunci care ar mai fi rostul masterului?
Urmati cursurile unui masterat, unul a carui durata e de doi ani(unele facultati au inscrieri chiar in luna octombrie.)
Sunt studii de scurta durtata.Succes.;)

Ultima modificare: Vineri, 4 Septembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
clio06 a scris:

sunt studii de lunga durata avand in vedere noua conformatie a studiilor universitare.


In nici un caz.
Absolvirea ciclului I de studii de licenta 3 ani nu confera licentiatului specializare. Acestea sunt studii superioare de scurta durata si trebuiesc completate cu ciclul II - studii de masterat de specializare.
Absolventii de studii superioare de lunga durata , forma veche, 4-5 ani, sunt considerati specializati si mai pot face, facultativ, un master complementar.
Incepand cu anul 2004, Legea 288 a reorganizat invatamantul universitar in trei trepte: licenta, master si doctorat.
In ceea ce priveste studiile de licenta, durata normala este de 3-4 ani ( la zi), corespunzator unui numar de 180-240 de credite.
Prin aceasta, diferentierea intre studiile de lunga durata si cele de scurta durata, in domeniul invatamantului superior cu licenta, nu mai exista.
Exista doar studii superioare,finalizate cu licenta, indiferent ca dureza 3 sau 4 ani. Ambele au aceeasi valoare - reprezinta ciclul 1 al studiilor universitare.

De altminteri, legea aminitita specifica si ce inseamna studii de scurta - cele desfasurate in cadrul colegiilor.

In concluzie - sunt studii superioare cu licenta si au aceeasi valoare indiferent daca studiile au durat 3 sau 4 ani!
Ultima modificare: Vineri, 4 Septembrie 2009
Edbah, utilizator

Alte discuții în legătură

Studii superioare de scurta durata flori9 flori9 Ce inseamna studii superioare de scurta durata? Care este diferenta dintre acestea si cele de lunga durata? Care sunt criteriile dupa care putem incadra un ... (vezi toată discuția)
Pot promova pe studii superiore daca am absolvit o facultate de 3 ani? Raluk24 Raluk24 Sunt absolventa a Facultatii de management financiar contabil promotia 2010 (durata studiilor 3 ani), 180 credite de stiudiu transferabile (ECTS), licentiata ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit programator andrei1986_us andrei1986_us Buna ziua, Am si eu o intrebare. Am absolvit cu diploma de licenta Facultatea de Matematica si Informatica specializarea Informatica la Universitatea ... (vezi toată discuția)