Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Refuz al politiei de eliberare documente catre asigurare

Salut,

Am fost implicat intr-un accident rutier. Soferul celeilalte masini era baut si nu avea permis, accidentul a fost soldat cu victime (fara spitalizare). Soferul nu era proprietarul masinii.

Cei de la politie nu au vrut sa imi dea anexa 2 si ce alte documente mai sunt necesare pentru a fi despagubit de catre asigurare, invocand motivul ca este dosar penal cu mai multe capete de acuzare. Mi-au zis ca asigurarea este cea care trebuie sa faca cerere pentru aceste documente.

Ulterior, cei de la compania de asigurare au facut adresa scrisa catre politie, dar si lor le-a fost refuzata. Acum au facut cerere catre procuratura.

Ce as vreau sa aflu:
1. motivul refuzului celor de la politie si daca ei sunt obligati sa trimita documentele necesare
2. ce sanse am ca procuratura sa trimita aceste documente

Multumesc
Cel mai recent răspuns: flavy23 , utilizator 12:14, 25 Ianuarie 2017
nu dvs. ci asiguratorul trebuie sa ceara aceste documente de la politie; dvs. doar notificati dauna si faceti cerere de despagubire cu documentele pe care le aveti; politia, uneori, abuzeaza ... sa speram ca procurorul e mai cu cap
Buna ziua,

Cei de la societatea de asigurari au primit raspuns de la procuratura. Acestia au refuzat sa trimita documentele cerute, motivul fiind ca dupa ce s-a schimbat legea (din septembrie 2016, sau ceva de genul), nu exista o procedura clara legat de ce trebuie sa trimita/faca.

E adevarat ca nu este o procedura stabilita, sau este vorba doar de incompetenta?
Ce ar trebui sa fac in situatia asta?

Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz al procuraturii de eliberare documente catre asigurare flavy23 flavy23 Salut, Am fost implicat intr-un accident rutier. Soferul celeilalte masini era baut si nu avea permis, accidentul a fost soldat cu victime (fara ... (vezi toată discuția)
Refuz al procuraturii de eliberare documente catre asigurare flavy23 flavy23 Buna ziua, In noiembrie 2016 am fost implicat intr-un accident rutier (vinovatul nu avea permis si era beat) Compania de asigurari a solicitat trimiterea ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - cine plateste spitalizarea ionutz_n ionutz_n Buna ziua, soacra mea a avut un accident soldat cu vatamare corporala grava. A fost lovita de o masina, acum , deoarece dosarul intocmit de politie este ... (vezi toată discuția)