avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dovedirea paternitatii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dovedirea paternitatii

buna seara , am si eu o intrebare, daca tatal nu vrea sa recunoasca copilul, eu pot sa il dau in judecata pt stabilirea paternitatii, insa cheltuielile le voi suporta procesului si cele pt test de paternitate le suport eu? eu platesc testul ?
Dumneavoastra intentati proces pentru stabilirea paternitatii, cheltuielile ocazionate de acest proces le veti achita tot dvs.si bineinteles si testul de paternitate.Aveti posibilitatea sa cereti plata cheltuielilor de judecata, iar instanta va tine cont de acest capat de cerere.
Dvs suportati toate cheltuielile, urmand ca ele sa fie recuperate de la tata, daca pierde procesul...
daca pierde , adica daca dovedesc ca e tatal nu? dar daca el se impotriveste sa faca acest test? nu e oare timp pierdut aiurea prin tribunal?
Dacă bărbatul nu doreşte să facă testul de paternitate, femeia poate “fabrica” singură proba care să demonstreze că el este tatăl copilului său. Un fir de păr este tocmai bun pentru ca medicii să înceapă “verificările” In cazul in care tatal nu recunoaste copilul se apeleaza la probe pentru dovedirea filiatiei: martori, inscrisuri, marturii, teste serologice (grupe de sange) precum si genetice (profil ADN - amprenta genetica).
Pentru admiterea actiunii trebuie sa se dovedeasca: nasterea copilului, relatiile intime in timpul conceptiei dintre pretinsul tata si mama, precum si faptul ca din aceste relatii a rezultat copilul.

Acţiunea în stabilirea paternităţii din afara căsătoriei poate fi pornită de mamă într-un termen de un an de la naşterea copilului.

Alte discuții în legătură

Drept de paternitate erish erish Este posibil ca un barbat ce afla ca are un copil, sa o oblige juridic in vreun fel pe mama acestuia sa fie de acord cu un test de paternitate, desi mama nu ... (vezi toată discuția)
Actiune paternitate NM1969 NM1969 Am un copil de 10 ani ,tatal lui biologic este un barbat casatorit si doresc sa faca testul ADN pentru ca acesta neaga paternitatea.Vreau sa stiu care sunt ... (vezi toată discuția)
Am o fetita de 2 luni cu un cetatean strain care nu figureaza pe certificatul de nastere GiuliaM GiuliaM Buna ziua! As dori si eu un sfat! Sunt studenta, am o fetita de 2 luni cu un cetatean strain, insa el nu figureaza pe certificatul de nastere! Cum as putea ... (vezi toată discuția)