avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Decontare facturi Adwords si Facebook 2017 - la un PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Decontare facturi Adwords si Facebook 2017 - la un PFA

Buna ziua,
As dori sa stiu, in anul 2017, ce ar trebui sa fac ca sa pot deconta facturile din Adwords si Facebook, ambele cu sediul in Irlanda.

Am citit discutii mai vechi, cum ca trebuie sa ma inregistrez in Registrul Operatorilor Intracomunitari la ANAF, si pe baza acelui cod primit sa primesc facturile, pentru care urmeaza sa depun o declaratie lunara la Anaf unde sa platesc Tva-ul?

Sunt PFA neplatitoare de Tva.
Va multumesc si va doresc o zi frumoasa.
Cel mai recent răspuns: staycu , utilizator 22:00, 30 Ianuarie 2017
Atata timp cat achzitiile de servicii nu depasesc 10000 euro nu sunteti obligat sa va inregistrati in ROI
Buna ziua Dl. Dragos,
Va multumesc pentru raspunsul oferit.
Investitiile in reclame nu depasesc suma de 10 000 Euro / anual, inseamna ca ma pot inregistra cu datele fiscale si sa decontez facturile. Mai trebuie sa depun vreo declaratie anume, daca inregistrez facturi din UE?

O zi frumoasa va doresc.
Suma de 10000 Euro este pentru achizitii de bunuri
Ultima modificare: Duminică, 15 Ianuarie 2017
Audit Vic Cont, Contabil
Si-n concluzie, pot deconta sau nu aceste facturi de la Adwords si Facebook? Sau trebuie sa ma inscriu in ROI?

Dl Dragos spune ca pot, dvs.?
Ultima modificare: Luni, 16 Ianuarie 2017
staycu, utilizator
Conform Codului fiscal, pentru achizitii de servicii intracomunitare sunteţi obligati să vă înregistraţi în scopuri de TVA înaintea primirii serviciilor respective.Chiar daca primiti o factura de servicii de 10 euro, trebuie sa aveti cod de TVA. Aveţi de ales între cele 2 variante:
- vă înregistraţi „normal” în scopuri de TVA, conform art 316 din Codul fiscal;
- vă înregistraţi „special” în scopuri de TVA, conform art 317 din Codul fiscal.

Alte discuții în legătură

Achizitii intracomunitare diana_d10 diana_d10 achizitie intracomunitara de servicii in cazul unei societati care nu este inregistrata in registrul operatorior intracomunitari (vezi toată discuția)
Inscriere in registrul operatorilor intracomunitari roxana_c_09 roxana_c_09 Buna ziua, Sunt traducator PFA neplatitor de TVA si pentru a colabora cu diverse birouri din UE mi s-a cerut un nr de TVA. Din cate am inteles, pentru a ... (vezi toată discuția)
Srl neplatitor de tva, inscris in roi presteaza servicii informatice ralle ralle Buna ziua, Situatia de fapt: Avem un SRL pt servicii informatice - microintreprindere, neplatitor de TVA. Recent ne-am inscris in ROI cf. art 153^1 (in ... (vezi toată discuția)