avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Absenta nemotivata la scoala
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Absenta nemotivata la scoala

buna ziua,
sunt parintele unui elev in clasa I.
la sfarsitul lui decembrie am fost rugat de dna invatatoare sa aduc motivare pt absenta copilului de la ora de sport. nu stiam despre ce e vorba si am fost lamurit:
inainte de craciun urma sa li se faca poze copiilor, pt calendar, etc... din ce imi amintesc a fost o recomandare sa vina imbracati frumos pt poze.
in aceeasi zi insa copiii au avut si ora de sport. profesorul de sport nu a primit la ora copiii care nu erau echipati corespunzator pt ora de sport.
al meu din cate imi amintesc a fost cu echipamentul de sport pe el; cand l-am intrebat ce s-a intamplat mi-a zis ca profesorul de sport i-a zis sa stea pe banca impreuna cu alti copii. si s-a ales cu o absenta. nemotivata.
as putea sa ma duc la doctorita de familie si sa cer o motivare. dar nu mi se pare normal.
eu am dus copilul la scoala, si l-am lasat in custodia scolii, incepand cu ora 8:00, in ziua respectiva.
el figureaza absent la una dintre ore. ABSENT inseamna ca nu a fost prezent la ora, eu asa inteleg. imi pun intrebarea - si vreau sa o adresez mai departe profesorului de sport - unde a fost copilul meu, in varsta de 8 ani, in timpul orei respective? pt ca daca a fost totusi prezent in clasa (sala de sport) atunci nu se cheama ca a fost absent.
mi se pare ca s-au luat niste masuri cam exagerate pt niste copii de clasa I. maine urmeaza sa am o discutie cu profesorul de sport, si m-ar ajuta niste sfaturi cu privire la cum sa abordez problema.
va multumesc,
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:20, 18 Ianuarie 2017
Personal, nu vad de ce ar fi fost nevoie de o motivare pentru absenta, ceruta de invatatoare. O lamurire din partea invatatoarei v-ar putea fi utila, inainte de discutia cu profesorul de sport. Ma gandesc ca pot exista ceva "polite" de platit intre invatatoare si profesorul de sport. Ar fi bine sa sesizati directorului scolii situatia creata, in scris, cu nr. de inregistrare/ data, in conditiile in care in urma discutiei cu profesorul de sport nu veti ajunge la o intelegere corecta (motivarea absentei). Directorul scolii va fi obligat sa faca o ancheta interna si sa constate cele intamplate (respectiv ca mai multi copii au fost trimisi sa stea pe banca), eventual sa dea o sanctiune profesorului de sport, care dupa parerea mea a comis un abuz.
Este normal ca astfel de abuzuri sa nu se mai intample.
Nu cred ca este bine sa umblati dupa o scutire pe la medicul de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Superdirectorul marshanna marshanna Buna ziua, Intrebarea mea este urmatoarea: este cumva, undeva, reglementata capacitatea unui director de scoala de a aproba propria sa cerere ? Mai ... (vezi toată discuția)
Violenta psihologica din partea invatatorului mihaialbert mihaialbert Buna ziua. Copilul meu este in clasa a doua. La ora de sport de patru ori a fost agresat fizic de catre colegii lui. Am adus la cunostiinta profesorului de ... (vezi toată discuția)
Ora de religie si programul copiilor care nu participa la ea sandoor sandoor Buna ziua, intrebarea mea este in legatura cu ora de religie din scoli, practic saptamana trecuta s-a cerut sa semnam sau nu un formular prin care exprimam ... (vezi toată discuția)