avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Daune pe art 52 Constitutia Romaniei
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Daune pe art 52 Constitutia Romaniei

Buna ziua,
Am citit un pic topic-urile referitoare la timbrajul chemarii in judecata cu solicitare de daune dar am putine nelamuriri in sensul:
daca depun cerere de chemare in judecata a pe art 52 Constitutia Romaniei pe vatamarea mea si a unei parti din familie de catre mai multe institutii de autoritate publica cu solicitare de despagubiri trebuie sa platesc timbraj procentual in functie de suma solicitata asa cum este in oug/2013?
Daca da sunt curios de ce trebuie sa platesc taxa statului care de fapt trebuie sa ma plateasca pe mine pentru ca m-a adus vatamare?
Adica pentru ca statul a gresit eu trebuie sa platesc taxa?
Cel mai recent răspuns: claudiuferlai , utilizator 14:15, 25 Ianuarie 2017
Orice actiune in pretentii se timbreaza., In aczul in care veti castiga procesul, paratul va plati cheltuielile de judecata.Pretentiile trebuie intemeiate pe codul civil.
Multumesc de raspuns, dar specificul intrebarii mele este daca taxa de timbru va trebui platita in procent functie de suma de bani solicitata ca daune ori m-as incadra la un timbraj simplu ce sa NU se constituie si dintr- un procent din suma solicitata......este impotriva statului, deci nu pot plati pe contravenient sau infractor pentru ca tot acesta sa-mi acorde mie daune....si am vazut situatia in care solicitatrea de daune nu se timbreaza cu procent din suma solicitata.
Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2017
claudiuferlai, utilizator
nu am venituri....?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa timbru recurs Mihaela Elena Mihaela Elena o rugaminte va rog... Acum un an de zile mi s-a admis recursul impotriva Comisiilor Locale si Judetene in obtinerea unui titlul de proprietate si desigur ... (vezi toată discuția)
Taxe somatie de plata julien_slbz julien_slbz Cu cat se timbreaza somatia de plata in ceea ce priveste timbrul judiciar?poate ma ajuta cineva....merci (vezi toată discuția)
Timbraj capete de cerere pentru despabugiri forta majora covid 19 seldom seldom Buna ziua, Pentru o cerere in pretentii cu 2 capete de cerere, unde se solicita suma de 1000 lei despagubire pentru: 1. In principal pentru nerespectarea ... (vezi toată discuția)