avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Probleme juridice de familie Actiune pensie de intretinere copil major inca elev
Discuție deschisă în Probleme juridice de familie

Actiune pensie de intretinere copil major inca elev

Buna ziua,

va rog sa îmi spuneți cum se procedează pentru stabilirea pensiei de întreținere a copilului in vârsta de 18 ani, elev de liceu, când nu ai cum sa dovedești unde lucrează si unde domiciliază tatăl? Tatăl copilului locuiește si muncește (la negru)in Italia ( acest fapt este cunoscut din discuțiile cu el si nu poate fi probat decât prin prezentarea discuțiilor de pe mail si eventual cu documentele din care reiese ca trimite pensia de acolo.)
Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: LarisaU , utilizator 10:07, 23 Ianuarie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Majorul poate formula o acțiune prin care sa solicite stabilirea pensiei. Trebuie să dovedească că este în continuarea studiilor și nu are venituri suficiente. Dacă nu cunoașteți adresa unde locuiește pârâtul puteți să-l citați prin mica publicitate și i se va numi un curator.
În ce privește cuantumul pensiei, dacă nu aveți cum sa dovediti ce venituri are, pensia se va calcula raportat la salariul minim pe economie.
Apoi, puteți să-l executați prin poprire pe conturi sau prin vânzare bunurilor pe care le deține.
Buna ziua
Multumesc pentru raspunsul dv. Acum situatia este schimbata. Am aflat ca tatal lucreaza de 8 ani cu contract de munca in Italia, stiu firma, functia si ca salariul aproximativ net este 1400 euro, acolo beneficiaza de cazare si cheltuieli de intretinere.
Pensia stabilita in urma cu 12 ani pentru 2 copii a fost de 180 lei :(
Intrebari:

Instanta decide sa solicite de la firma din Italia veniturile tatalui?
In cazul in care instanta stabileste pensie in functie de aceste venituri se poate transmite decizia tradusa acolo ca sa ii faca poprire?
Se poate solicita pensie retroactiv, el a mintit mereu ca nu are venituri si s-a limitat la a trimite 100 euro la 2-3 luni? ( pot dovedi cu mesajele prin care sustine ca nu are serviciu, sau si mai rau aduce injurii justitiei din Romania sustind ca si daca il gasesc sunt prea"..." sa ii faca ceva.
Se considera ca martori fratii majori din alta casatorie daca acestia isi doresc sa faca asta?

Daca copilul are resedinta si domiciliul in judete diferite la care instanta se depune actiunea?
Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2018
LarisaU, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare pensie alimentara SorinaDogaru SorinaDogaru Sunt eleva in clasa a 12 a. As vrea sa merg la facultate. Tatal meu lucreaza in Italia ,avand carte de munca, dar nu mi da decat 100 lei pe luna. Mama lucreaza ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere teodor_stefan teodor_stefan Buna ziua! Situatia mea este urmatoarea: parintii mei sunt divortati, tatal meu este plecat de cativa ani in Italia, unde munceste in constructii si castiga ... (vezi toată discuția)
Cum se acorda pensia alimentara a copilului dupa 18 ani daca acesta este inca elev carro carro Copilul meu implineste luna acesta 18 ani si este inca elev , trece in clasa XII. Mai are un an de liceu si apoi, sper sa merga la facultate. Primeste pensie ... (vezi toată discuția)