Buna ziua!Ajutati-ma,va rog,cu urmatoarea situatie.Ma aflu in concediu crestere copil.Initial am solicitat 2 ani dar doresc sa reincep serviciul dupa 1 an si sa intre sotul meu in cel de-al doilea an.Exista vreo precizare in lege in acest sens?La serviciul sotului i s-a spus ca nu poate intra el din cauza ca am solicitat eu pt 2 ani.Va multumesc!
Buna ziua! Nu am cunostinte in acest domeniu,dar din cate stiu nu se poate. Scrie clar si pe formularul tipizat pe ca l-ati completat cand ati depus dosarul pt indemnizatie:odata luata hotararea daca optati pt 1 an sau 2 nu se mai poate schimba nimic. Si eu sunt in concediu crestere copil,de asta va spun.
OUG 111/2010
art.11
Dreptul la concediul pentru creşterea copilului stabilit potrivit prevederilor art. 2 alin. (1) se acordă pe bază netransferabilă persoanelor ai căror copii se nasc începând cu data de 1 martie 2012, precum şi celor aflate în situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (2), începând cu această dată, în situaţia în care ambele persoane din familia respectivă îndeplinesc condiţiile de acordare a acestuia, după cum urmează: a) cel puţin o lună din perioada totală a concediului de creştere a copilului este alocată uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept;
b) în situaţia în care persoana prevăzută la lit. a) nu solicită dreptul la concediul care îi revine, celălalt părinte nu poate beneficia de dreptul la concediu în locul acesteia.
......
Asadar, tatal poate intra in CCC pe o durata mai mare de o luna de zile.
Norme de aplicare a OUG 111/2010
art.12
.....
(3) Acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului sau, după caz, a stimulentului de inserţie se face la cererea scrisă a persoanei îndreptăţite, ori de câte ori aceasta solicită, cu respectarea condiţiilor prevăzute de ordonanţa de urgenţă.
......