avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fals si uzde fals
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fals si uzde fals

Buna seara,
Vreau sa-mi spuneti ce pareri aveti despre situatia urmatoare:
In sept. 2000, sotul meu ( acum suntem divortati) mi-a luat actul de identitate si a mers la un dealer unde a facut un contract cu firma de telefonie mobila MobiFon, contract pe o perioada de 12 luni. Contractul este pe numele meu, act indentitate serie si numar ( fara CNP ! ), la fel Conventia di Certificatul de garantie, o chitanta si factura fiscala. Telefonul a fost utilizat de el, eu la acel moment nu aveam nevoie de telefon mobil.
In anul 2004, nu a mai platit factura in valoare de 421 RON.
In septembrie 2007 noi am divortat, eu am revenit la numele purtat anterior. Din 2006 a venit in fiecare an Avertisment de plata de la firma de recuperare. Valoarea totala: debit principal 421.31 +penalizari 421.31 + dobanda legala 518.2+ taxa de reziliere 524.24 = TOTAL 1885.06 RON
Cesiunea a fost inregistrata la Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare in anul 2006.
Am incercat sa vorbesc si sa-l determin sa plateasca aceasta factura, el fiind cel care a folosit serviciile. Pentru ca nu accepta sa plateasca, cred ca sunt nevoita sa platesc eu si sa fac o plangere penala pentru a-mi recupera banii.
Mentionez ca am actele in original completate si semnate de el, insa a imitat destul de bine semnatura mea pe certificatul de garantie si conventie. Pe contract apare numai numele si prenumele fara semnatura.
Nu stiu daca la firma de telefonie mai exista posibilitatea de a solicita desfasurator pentru ultima factura tinabd cont ca este din 2004. Asta poate sa dovedesc ca nu am folosit eu telefonul respectiv.
Fostul sot este cadru activ in politie.
I-am spus ca detin actul in original, insa nu ma crede. Adevarul este ca l-am gasit intamplator in urma cu 2 luni cand m-am mutat din vechea locuinta. Nici eu nu credeam ca mai este in casa.
As fi vrut sa plateasca aceasta factura si sa nu ne implicam intr-un proces care probabil ca va fi lung, costisitor si epuizant.
Credeti ca am castig de cauza ? La ce sa ma astept ?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:08, 8 Septembrie 2009
Desi va fi complicat,data fiind pozitia sociala a sotului si posibila sa influenta exista mari sanse sa castigati atata timp cat veti putea dovedi falsul,cat si posesia si folosirea telefonului de catre acesta.
Ar fi bine daca ati putea sa formulati o sesizare la conducerea M.A.I. pentru ca in aceasta situatie conducerea unitatii sale l-ar putea sfatui sa achite datoria pentru a nu avea probleme,pentru a evita o eventuala cercetare penala sau alte complicatii care ar afecta intr-un fel sau altul imaginea institutiei.
Varianta prezentata de Radu este demna de luat in seama insa eu va recomand sa le cereti celor de la Mobifon o copie certificata dupa contractul de furnizare servicii! daca exemplarul lor nu este semnat atunci nu este un contract valabil fiind viciat! Daca veti fi data in judecata veti solicita in instanta anularea contractului ca fiind nul de drept si , ca atare , sumele de bani datorate in baza acelui contract nu va pot fi imputate!B-)
1-Avand in vedere statutul fostului sot ,este de preferat ,anterior demararii altor demersuri sa seizati direct conducerea structurii/serviciului ,unde isi desfasoara acesta activitatea.
2-Aspectul ca sunteti in posesia exemplarului original care contine semnatura olografa a fostului,va este favorabila , dandu-va posibilitatea sa solicitati expertiza grafuloscopica
Buna seara!
Va felicit domnule Grigore, pentru ca ati fost singurul care nu a mentionat "pozitia " sotului. Adevarul este ca stim cu totii abuzurile facute de anumite "organe", iar in acest caz eu vorbesc in cunostinta de cauza. Oricum, mi-a placut ca nu ati pus asta pe primul loc. V-ati axat pe problema, si atat! Asta se cheama profesionalism! Oricum, este buna siideea lui r.gabi, pentru ca "traim in Romania si asta ne acupa tot timpul!", deci tb sa tinem seama de "organ" (din nefericire, si el tot pe asta se bazeaza).
Acum, eu am o intrebare: in baza caror acte firma mobifon a cedat drepturile de recuperare acelei firme de recup.......Daca nu este un contract semnat ......Mobifon nu este o companie de scara de bloc, deci presupun ca are juristi pregatiti, care analizeaza toate documentele(....sau nu???), atunci ei nu ar fi trebuit sa sesizeze ca exista un contract nesemnat de beneficiar?
"Nico imprejurare din viata nu trezeste in noi pe cineva strain,despre care nu stim nimic.A trai inseamna a te naste neincetat.Ar fi ceva cam prea usor sa imprumutam suflete gata facute"-Antoine de Saint exupery

Este vorba despre contractul de furnizare de servicii care se afla la partile contractante.De aceea ,ati fost sfatuita sa il vedeti.
Din nefericire,referitor la remarca dvs.anterioara nu se poate face abstractie de realitatea pe care o traim cu totii,dar mai ales dvs.
Niciun cetatean,indiferent ce ocupatie sau ce preocupari are nu poate fi deasupra legii,dar mai ales cei care trebuie sa vegheze asupra respectarii ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de garanție imobiliara nesemnata de toate părțile contractuale An3ta17 An3ta17 Bună ziua. As dori sa știu.. Ce pot face dacă s-a încheiat un contract de garanție imobiliara la notar public pe care apar toate semnăturile ... (vezi toată discuția)
Refuz activare echipament receptionare emisiuni tv PaunFD PaunFD Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Mi-am achizitionat din piata, un al doilea receptor STB, IPTV care a fost folosit de catre un alt client pentru vizionarea ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante in caz de forta majora bogdan.netejoru bogdan.netejoru Buna ziua, Ma confrunt pentru prima data cu o problema, pe 28.03.2011 am tiparit pentru o firma de mobila cataloage colectie mobila, factura a avut scadenta ... (vezi toată discuția)