avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... numire director liceu
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

numire director liceu




Am susţinut concursul pentru ocuparea unui post de director la liceu într-un judeţ pilot în sesiunea octombire – noiembrie 2008, fiind declarat admis.

Conform art. 21 (4) din Ordinul nr. 3142 din 25 ian 2006 privind Metodologia de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat :
“Directorii unităţilor de învăţământ liceal, postliceal şi ai şcolilor de arte şi meserii sunt numiţi în funcţie, la propunerea inspectorului general, prin ordin al ministrului educaţiei şi cercetării, pentru o perioadă de 4 ani.”

Ministrul a semnat ordinul de numire abia în luna august 2009 (se zvoneşte acest lucru, nimeni nu este sigur)
Conform anexei nr 4 din Ordinul nr. 3142 din 25 ian 2006 privind Metodologia de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat
la punctul III DURATA CONTRACTULUI

Prezentul contract se încheie pe o perioadă determinată de 4 ani, începând cu data emiterii ordinului ministrului educaţiei şi cercetării de numire în funcţie.

În aceşti 4 ani este inclusă şi perioada de probă de 90 de zile, conform Art. 21 (11) din Ordinul nr. 3142 din 25 ian 2006 privind Metodologia de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat:

În conformitate cu prevederile art. 31 alin (1) din Legea nr. 53 / 2003 privind Codul muncii, cu modificările şi completările ulterioare, numirea directorilor şi directorilor adjuncţi se face cu o perioadă de probă de 90 de zile calendaristice. Perioada de probă este inclusă în durata contractului de management educaţional.

Punctual IX din Anexa 4 din Ordinul nr. 3142 din 25 ian 2006 privind Metodologia de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat ÎNCETAREA CONTRACTULUI:

1…………..
2. în cazul în care, în urma evaluării efectuate la sfârşitul perioadei de probă, activitatea directorului nu corespunde din punct de vedere managerial
3…………..
4. dacă, pe perioada mandatului, directorul a obţinut în urma evaluării anuale sau în urma inspecţiei speciale efectuate de inspectoratul şcolar judeţean ori de ministerul educatiei şi cercetării calificativul “Nesatisfăcător”
5………

Completări:

1. În anul şcolar 2008 – 2009 calificativul acordat de inspectoratul şcolar pentru activitatea mea a fost NESATISFÃCÃTOR (calificativ de care nu am luat la cunoştinţă deoarece eram în concediu medical)

2. Concediul medical este pentru perioada 28 iulie – 25 octombrie 2009 (În momentul actual sunt în concediu medical)


3. Am fost detaşat pe funcţia de director începând cu data de 1 decembrie 2008 până la semnarea ordinului de ministru.



Întrebări:

1. Când voi reveni din concediu medical, trebuie să merg la ISJ pentru a semna contractul de management?
2. Contractul de management intră în vigoare de la semnarea ordinului de ministru? Sau după ce semnează ambele părţi? (inspectorul general şi directorul)
3. În cazul în care intră în vigoare odată cu semnarea ordinului de ministru, pot obţine amânarea perioadei de probă pe baza concediului medical?
4. Codul muncii prevede termenul de probă de maxim 90 de zile pentru funcţiile de conducere, iar ordinul 3142 de 90 de zile. Care este numărul minim de zile după care se poate face evaluarea?
5. Dacă ministrul nu semnează ordinal de numire, mă consider eliberat din funcţie ca urmare a calificativului NESATISFÃCÃTOR? (În acest moment pe postul de director este numit cineva cu delegaţie pe perioada concediului meu medical, darn u mai târziu de sfârşitul anului şcolar 2009 – 2010)
6. Consiliul de administratie al inspectoratului trebuia sa numeasca un membru al CONS de ADMIN din scoala, profesor din scoala sau un cadru didactic oarecare cu delegtie pe perioada concediului meu medical?


P.S.

Am studiat şi prevederile art. 2 din Hotărârea Guvernului nr. 224 / 2005 pentru aprobarea Metodologiei de numire şi salarizare a directorilor şi directorilor adjuncţi din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat la care se face referire în cap III la DURATA CONTRACTULUI şi nu modifică nimic din cele enumerate de mine mai sus.

Cum văd eu lucrurile, care ar fi etapele numirii unui director de liceu:
1 concursul luat
2 semnat ordinal de ministru
3 semnat contractul de munca
4 evaluarea de 75 de zile


Primii doi paşi au fost realizaţi, urmează paşii 3 şi 4.


Se poate întâmpla în alt mod fără a respecta aceste etape (1, 2, 3, 4)????????

Vă mulţumesc anticipat şi aştept răspunsul dumneavoastră.

Alte discuții în legătură

Numire in functie vlad_vlad08 vlad_vlad08 O persoana a candidat in 2006 la concursul pentru ocuparea functiei de director la o unitate scolara. A mai avut un contracandidat care a obtinut un punctaj ... (vezi toată discuția)
Decizie legala? Mihai Pop Mihai Pop Tinand cont de prevederile art.27 alin.1 lit c din OMEdC nr.3142/2006 conform carora ,,numirea in functia de director/director adjunct a persoanei ... (vezi toată discuția)
Functie director echinacee echinacee Buna seara! in cadrul institutiilor de invatamant,un director adjunct poateundeplini si functia de diriginte? care este legea? (vezi toată discuția)