avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie legala?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie legala?

Tinand cont de prevederile art.27 alin.1 lit c din OMEdC nr.3142/2006 conform carora ,,numirea in functia de director/director adjunct a persoanei prevazute la alin. b se face prin decizie/ ordin de ministru pe o durata de 4 ani de la data emiterii deciziei/ ordinului de ministru, incluzand o perioada de proba de 90 zile'', respectiv prevederile art21 alin. 9 conform carora ,, directorul adjunct este numit prin decizia directorului unitatii de invatamant''.
Intrebare:
Este legala, corect formulata o decizie de numire pt. director adj care prevede:
Art1. Incepand cu data de .... domnul.... este numit pe o perioada de proba de 90 zile in functia de director adjunct al unitatii.
Art2. Numirea pe o perioada de 4 ani, dar care nu depaseste data de expirare a contractului managerial al directorului se va face in urma evaluarii activitatii desfasurate in perioada de proba precizata la art. 1.
Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:40, 2 Aprilie 2010
In conformitate cu OUG 37/2009 este corect, atita vreme cuit perioada de proba care constituie o clauza de dezicere trebuie mentionata expres in contractul de management
oug 37/2009 e neconstitutionala !
Am intrebat daca decizia e legala, pt.ca numirea se face pe o perioada de 4 ani cu o perioada de proba de 90 zile.
Iar in cazul de fata decizia a fost data pe o perioada de 90 de zile iar numirea pe 4 ani se face dupa evaluarea perioadei de proba!
Nu cred ca este legala acea decizie .. numirea trebuia facuta pentru 4 ani., cu perioada de proba de 90 de zile ...dupa perioada de proba se poate face evaluarea persoanei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numire director liceu enrike enrike Am susţinut concursul pentru ocuparea unui post de director la liceu într-un judeţ pilot în sesiunea octombire – noiembrie 2008, fiind ... (vezi toată discuția)
Numirea in functia de director executiv adjunct ambrosieoctavian ambrosieoctavian Buna ziua . Va rog sa ma lamuriti sisa ma ajutati cu o problema.cum se face numirea directorului executiv adjunct al Politiei Locale, si de catre cine? stiu ... (vezi toată discuția)
Reintegrare pe functia de director executiv pin pin Inainte de intrarea in vigoare a OUG 37/2009 am detinut functia publica de director executiv. Ulterior prin OUG 37/2009 coroborat cu OUG 105/2009 functia de ... (vezi toată discuția)