avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestatie in anulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestatie in anulare

Mi s-a respins contestatie in anulare ca tardiva, desi m-am incadrat in termenul de depunere. Decizia atacata cu contestatie era irevocabila. Hotararea pronuntata in contestatie o pot ataca cu recurs?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:33, 8 Septembrie 2009
Art. 320 Cod procedura civila.
"Hotararea data in contestatie este supusa acelorasi cai de atac ca si hotararea atacata."
Inocentia
Recurs la contestatia in anulare, respinsa ca introdusa tardiv, este inadmisibil!
Doar o alta contestatie in anulare impotriva acelei decizii, dar trebuie indeplinite anumite conditii.
Imi puteti spune care sunt acele conditii?
Atentie:
Art. 321 Cod procedura civila spune: "Nu se poate face o noua contestatie pentru motive ce au existat la data celei dintai"
Am sugerat art. 320 alin. 2 cod procedura civila "Hotararea data in contestatie este supusa acelorasi cai de atac ca si hotararea atacata" cu speranta ca aveti argumente solide pt a aduce avand in vedere ca ati spus ca v-ati incadrat in termen
Inocentia
Contestatia o atac cu recurs sau cu o alta contestatie?

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare rosiorilor rosiorilor Sunt din Braila. La o hotarare a tribunalului Braila privind un litigiu de munca, am formulat recurs la Curtea de Apel Galati. In luna septembrie 2012, ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare moraru alexandru moraru alexandru in urma unui proces privind revizuirea a doua hotarari ramase definitive instanta de fond a admis revizuirea anuland cea din urma hotarare iar instanta de ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua, Care este termenul limita pentru a introduce o contestatie in anulare impotriva unei decizii pronuntata in 2 iunie la litigii de munca Va ... (vezi toată discuția)