avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Taxa timbru judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Taxa timbru judiciar

Inca nu s-a facut pronuntare in dosarul civil de pretentii In care sint parte vatamata , dar trebuie sa platesc -in urma expertizelor intreprinse - o suma mare ca taxa de timbru ,se prefigureaza o suma mare de recuperat .
Cum e cu taxele astea de timbru , cum s-ar putea afla daca paratul are sau nu proprietati ca sa poata fi executat silit ,imi mai recuperez macar cheltuielile de judecata ? ce legi sint astea , fratilor , sa platesti o groaza de bani tot tu, ala pagubit , fara sa stii daca ai sanse sa recuperezi ? De ce nu se plateste taxa asta dupa recuperarea prejudiciului ?
Multumesc .
Cel mai recent răspuns: defav , utilizator 22:18, 28 Ianuarie 2017
Daca s-ar plati dupa recuperarea prejudiciului, n-ar mai plati nimeni taxele de timbru. Cu toate astea, apreciez ca sunt excesiv de mari aceste taxe, mai ales cand se calculeaza la valoare, si ingradesc nejustificat accesul la justitie.

Puteti verifica la cartea funciara daca exista proprietati pe numele paratului.
Multumesc ,dar nu cred ca se poate verifica la cartea funciara .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita tergiversata de executorul judecatoresc gigelas gigelas Buna ziua, Un executor judecatoresc,a fost investit sa puna in executare silita o hotarare irevocabila,constand in recuperarea unei sume de ... (vezi toată discuția)
Daune morale, modificare cuantum la instante diferite Nini-Afodorci Nini-Afodorci Daunele morale se micşorează pe parcurs ce înaintezi în proces? Cu alte cuvinte, dacă o anume sumă a fost acordată pe fond, în apel judecătorul o ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru I_O_VDM I_O_VDM Daca am un prejudiciu de recuperat in urma unui proces penal in care latura civila a ramas nesolutionata pt ca inculpatul nu doreste o intelegere cu persoana ... (vezi toată discuția)