avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Declaratie penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Declaratie penala

Am sunat la nr urgenta pt ca o cumnata ma batea in curtea mea, a socrului unde locuiesc din 2004 pe motiv ca nu iam facut invitatie la parastasul mamei ei de care eu am avut grija inainte si cheltuielile inmormantarii fiind suportate de mine si sot fratele ei. Ma lovit jicnit speriat copilul meu de 9 ani. Ca nu am drept sa incui camerele unde stau si sa plec din casa. Sotul meu nefiind acasa in acel moment. As vrea sa stiu daca dosarul este trimes la tribunal de politia care a luat declaratia sau eu. Cum se procedeaza mai departe. Imi este frica ca intra iar peste mine in casa. Copilul imi tresara din orice. Nu am urme vizibile din bataie. A primit si amenda sau doar I se pune in vedere sa fiu lasata in pace.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:27, 30 Ianuarie 2017
Pentru această faptă, dacă vreți să fie trasă la răspundere penală, trebuie să depuneți plângere penală prealabilă. Nu știm dacă a fost amendată sau doar a primit un avertisment. De ce nu încercați să faceți pace? Ar fi mai bine pentru familia dvs. să încercați să vă înțelegeți,să stabiliți ce drept are fiecare acolo și să încetați să vă bateți și să vă certați?
Noi am tot incercat sa fie bine. Nu locueste cu noi dar vine cu scandal numai cand sotul meu nu este acasa. Acum doi ani nea intrat in casa si a furat bani si aur. A recunoscut in fata sotului meu dar la rugamintile soacrei care era bolnava nu am facut plangere. Saptamana trecuta eu nu eram acasa a deschis un lacat de la o magazie nu am observat sa fi luat ceva. Socrul este bolnav sta mai mult in pat si eu vad de el a auzit cand umbla pe acolo. Nu se linisteste de aceea vreau sa fac dreptate prin lege ca poate asa ne gasim si noi linistea.
Daca nu avea drept de a sparge lacatul fapta ar constitui infractiune.
Trebuie stiuta si situatia de fapt si juridica cu privire la teren si ce drept are de a intra acolo.
Nu are dreptul de a viola proprietatea altuia.
Ar putea fi vorba de infractiunea de viol de domiciliu.
Puteti depune plangere penala si pentru asa ceva in functie de situatie.
Si pentru furt puteti depune plangere penala.

Daca nu va descurcati singura apelati la avocat pentru ca sunt multe aspecte juridice de lamurit pentru a va putea descurca.
Oricum va fi un dosar care se va misca greu daca avocatul nu va reusi sa accelereze procedurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violare de domiciliu gabijuan gabijuan am plecat de acasa finca m-am certat cu soti si ea a bagat divort acum cand incerc sa ma duc acasa imi interzice sa intru in locuinta locuinta este ... (vezi toată discuția)
Drept de a intra in apartament Borika Borika Buna ziua. Am un apartament proprietate comuna cu fostul sot in care locueste el. Parintii mei au dreptul sa intre in casa fara acordul lui? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Violare intimitate, corespondenta, amenintare. mihaelatucaliuc mihaelatucaliuc Buna seara, Am niste vecini care de ceva timp au o placere in a-mi viola corespondenta (ceea ce mi-ar fi putut aduce serioase prejucidicii), in a-mi viola ... (vezi toată discuția)