Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Buna ziua,
Va multumesc pentru lamuriri!
Prin neinregistrarea contractului, mie mi-a adus mari prejudicii financiare, fiindca nu pot deconta nici un leu pe o perioada de 8 luni.
Asteptand sa primesc contractul, pentru a sti ce anume platesc, eu nu am platit chiria pe decembrie si pe ianuarie.
Acum proprietara spune ca daca nu platesc pe cel putin o luna, voi elibera apartamentul.
Cum ar trebui sa procedez, in conditiile in care ea mi-a adus prejudicii financiare semnificative si in conditia in care ea se afla in ilegalitate, prin neinregistrarea contractului.
Ma gandesc sa merg la ANAF si sa le expun situatia pe larg pentru ca sa stiu ce penalitati va suporta proprietara si in ce masura poate sa imi solicite eliberarea apartamentului, in conditiile in care, pana la momentul in care eu am aflat ca nu exista niciun contract inregistrat legal, am platit chiria solicitata.
Cum a primit banii de la dvs fara sa isi declare acele venituri la ANAF pe cele 6 luni? Daca mergeti la ANAF, va fi obligata sa inregistreze contractul cu amenda si sa plateasca impozitul cu majorarile aferente.Probabil crede ca e foarte simplu sa plecati dar mai important este sa aveti baza legala de deducere a cheltuielilor si de gasit chirie la un apartament slava Domnului,veti gasi ! Deci cel mai important este sa aveti acttul aditional sau contr de inchiriere pe cele 6 luni dim 2016