avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Refuz judecator delegat - suspendare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Refuz judecator delegat - suspendare firma

Socitatea x cu trei asociati depune la ORC cerere de suspendare a activitati cu hotarare a adunarii gen. semnata de 2 dintre ei (75 % din capitalul social) al treilea fiind decedat si neavand mostenirea dezbatuta. Cererea - inregistrata in mai- a fost respinsa pe motiv ca fost semnata de un singur asociat, invocand art 192 si 193 din l 31.
Vreau sa fac recurs, ce ma sfatuiti?
Dar in situatia in care intr-un SRL cu doi asociati, hotararea e semnata doar de unul dintre asociati?
Cel mai recent răspuns: ANA MARIA BUCUR , Avocat 21:00, 8 Septembrie 2009
cf art. 192 din lg 31/1990 rep in cazul S.R.L:"Adunarea generală decide prin votul reprezentând majoritatea absolută a asociaţilor şi a părţilor sociale, în afară de cazul când în actul constitutiv se prevede altfel.

(2) Pentru hotărârile având ca obiect modificarea actului constitutiv este necesar votul tuturor asociaţilor, în afară de cazul când legea sau actul constitutiv prevede altfel.
Deci dc in actul constitutiv se prevede ca hotararea poate fi adoptata de un numar mai mic de asociati atunci aveti temei pt recurs. Intr-o speta similara in actul constitutiv al soc pe care am reprezentat-o se mentiona ca la a doua convocare hotararea se adoptat de asociatii prezenti indiferent de capitalul social reprezentat si am castigat recursul.
Insa dc in actul constitutiv se mentioneaza continurea societatii cu mostenitorii asociatului decedat puteti sa depuneti o hotarare prin care acestia devin asociati in baza unui certificat de calitate de mostenitor, iar ulterior cu acestia in calitate de asociati sa adoptati o hotararea de suspendare activitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocare aga la srl cu asociat decedat (nu se cunosc datele tuturor mostenitorilor) cosnec cosnec Buna ziua, Am situatia: Un asociat - administrator (din 5) al unui SRL, doreste sa renunte la calitatea de administrator si sa iasa din firma. Dintre ... (vezi toată discuția)
Majorare capital cornica cornica Buna ziua. Sunt asociat intr-un SRL 50/50 si am fost convocat la AGA de administratorul firmei care este si asociat, unde pe ordinea de zi este majorarea ... (vezi toată discuția)
Majoritate absoluta in srl - definitie? vlad_a_anca vlad_a_anca ce se intelege mai exact prin majoritate absoluta, in cazul unui SRL, avand in vedere ca legislatia nu prevede o definitie decat in cazul SA-urilor si in ... (vezi toată discuția)