avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Este obligatoriu ca tatal sa isi ia concediu crestere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Este obligatoriu ca tatal sa isi ia concediu crestere copil cel putin o luna?

Daca tatal nu efectueaza luna obligatorie de concediu de crestere a copilului, poate afecta in vreun fel plata stimulentului de insertie solicitat de mama(cu 60 de zile inainte de implinirea varstei de 2 ani al copilului)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 31 Ianuarie 2017
Daca tatal refuza trebuie sa faca o cerere sau o declaratie cum ca nu doreste insa indiferent daca accepta sau nu, stimulentul nu va fi afectat in nici un fel.
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2017
Diana Biciaga, utilizator
Persoanele care se întorc la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani și care, în acest interval de timp, efectuează și ”luna celuilalt părinte”, pe perioada cât se efectuează ”luna celuilalt părinte” nu vor primi stimulent de inserție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulentul de insertie visanoiu visanoiu Cu ce luna se plateste stimulentul din luna in care te intorci sau cu luna urmatoare? Daca te intorci cu 60 si ceva de zile pe cate luni esti platit si daca ... (vezi toată discuția)
Plata stimulent de insertie carmen1975 carmen1975 Buna seara. Intrebarea mea este daca la acordarea stimilentului de insertie se scade luna de concediu ce revine tatalui, daca acesta nu solicita aceasta luna ... (vezi toată discuția)
Stimulent pentru lunile tatalui giminy giminy Tatal copilului nu doreste sa-si ia concediul de o luna. Am inteles ca eu sa primesc stimulentul, trebuie sa ma intorc la servici cu 60 zile inainte ca ... (vezi toată discuția)