avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale VANZARE FOND DE COMERT intre 2 societati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

VANZARE FOND DE COMERT intre 2 societati

Daca un S.R.L. transfera dreptul de proprietate asupra fondului de comert catre un alt S.R.L. ce acte trebuie depuse la reg com de catre firma cumparatoare? Contractul de vanz-cump? Si hotararea AGA ?...Ce trebuie specificat in ea....? Ca firma preluata va avea acum acelasi administrator si asociat ca cel al firmei cumparatoare, sau cum?
As aprecia raspunsul din partea dumneavoastra si va multumesc inca de pe acum !
Cel mai recent răspuns: timi , utilizator 11:32, 10 Septembrie 2009
sunt de parere ca la RC nu trebuiesc neaparat inregistrate acele contracte atata timp cat acolo nu urmeaza sa se infiinteze un sediu secundar, sucursala, etc.
Acest transfer este o tranzactie ca oricare alta nu se mentioneaza in Reg. Com.
transferul fondului de comert nu se inregistreaza la ORC ci in contabilitate
Legea nr. 26/1990 privind registrul comertului

Art. 21. - In registrul comertului se vor inregistra mentiuni referitoare la:
a) donatia, vanzarea, locatiunea sau garantia reala mobiliara constituita asupra fondului de comert, precum si orice alt act prin care se aduc modificari inregistrarilor in registrul comertului sau care face sa inceteze firma ori fondul de comert; [...]

Art. 22. - (1) Comerciantul are obligatia sa solicite inregistrarea in registrul comertului a mentiunilor prevazute la art. 21, in cel mult 15 zile de la data actelor si faptelor supuse obligatiei de inregistrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere punct lucru ionadrian12 ionadrian12 Buna ziua, Am un magazin alimentar pe care vreau sa-l inchid. Spatiul unde am magazinul este inchiriat cu contract. Va rog foarte mult sa-mi spuneti si ... (vezi toată discuția)
Cesiune probleme Daianu Daianu Am cesionat o firma cu asociat unic la doua persoane .In momentul cesiuni,facute prin inscris sub semnatura privata cu fata certa de avocat,am predat si ... (vezi toată discuția)
Vanzare fond de comert ContSters128282 ContSters128282 Am o nelamurire: trebuie sa fac un contract de vanzare cumparare a fondului de comert, dar trebuie sa vand doar fondul de comert de pe un anumit punct de ... (vezi toată discuția)