avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizația aleșilor locali
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizația aleșilor locali

Poate fi actualizată indemnizatia consilierilor la nivelul anului 2017? Ultima actualizare a fost facuta in 2010. De atunci salariul primarului a mai crescut. Daca da, cum?

Răspunde
Cel mai recent răspuns: Alexandru VIERU , utilizator 16:18, 3 Februarie 2017
Indemnizaţia de şedinţă pentru membrii consiliului care participa la şedinţele ordinare ale consiliului şi ale comisiilor de specialitate este în cuantum de până la 5% din indemnizaţia lunară a primarului.(art.34 alin.2 din Legea 393/2004)

In opinia mea, indemnizaţia de şedinţă in 2017 trebuie sa fie în cuantum de până la 5% din indemnizaţia lunară a primarului pe care acesta o primeste in 2017.(modificarea cuantumului indemnizaţiei primarului implică în mod corespunzător şi modificarea cuantumului indemnizaţiei de şedinţă a consilierilor locali)
Din pacate art 11 alin 3 din oug 99/2016, mentinut in vigoare de art 1 alin 3 din oug 9/2017 prevede ca indemnizatiile consilierilor locali se calculeaza aplicand 5% la cuantumul indemnizatiei primarului din luna decembrie 2013.
O lamurire. Sunt consilier local intr o comuna oarecare,unde se platesc 3 sedinte(una de consiliu si 2 pe comisii), reale, cu proces verbal semnat de toti membrii. In urma unui control efectuat de curtea de conturi ni s-au imputat banii pe cea de a doua si a treia sedinta deoarece pv nu au fost inregistrate la registratura (lucru pe care nu l-a știut nimeni). Ce e de făcut? Menționez ca suma este destul de mare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie consilieri locali aleko27 aleko27 Buna seara, Un consilier local face parte dintr-o comisie de specialitate, iar alt consilier local face parte din doua comisii de specialitate. ... (vezi toată discuția)
Drepturile consilierilor locali. sode sode Cine stabileste cuantumul indemnizatiei de sedinta ale consilierilor locali, si pe ce baza legala ? Indemnizatia se acorda ca o indemnizatie lunara, sau se ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatia consilier local Crispopa Crispopa Care e modul de calcul al indemnizatiei de consilier local după noile creșteri salariale si câte ședințe se plătesc? Cine stabilește nr. acestora? (vezi toată discuția)