avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Hotarare definitiva Curtea de Arbitraj - Investire ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Hotarare definitiva Curtea de Arbitraj - Investire titlu executoriu

Buna ziua!
Am o hotarare pronuntata de Curtea de Arbitraj in favoarea societatii pentru care lucrez, cu drept de actiune in anulare in termen de 30 de zile de la comunicare. Hotararea este definitiva si obligatorie. Trebuie sa mentionez ca a trecut acel termen de 30 de zile de la comunicarea hotararii. Eu as dori sa obtin investirea hotararii cu titlu executoriu pentru a putea recupera cat mai repede creantele societatii. Imi puteti da ceva sfaturi?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: 2009iulia , utilizator 10:23, 23 Septembrie 2009
Daca se constata ca hotararea a ramas irevocabila prin neexercitarea caii de atac, o puteti investi cu formula executorie la Tribunal. ( chiar daca au trecut 30 de zile de cand ati primit-o dumneavoastra asta nu inseamna ca a fost comunicata in acelasi timp si partii adverse).
investititi hotararea si o investiti la Tribunal
Este vorba de ART. 367^1 cod proc.civila
(1) La cererea partii castigatoare, hotararea arbitrala se investeste cu formula executorie.
(2) Incheierea de investire se da de catre instanta judecatoreasca prevazuta de art. 342, fara citarea partilor, in afara de cazul in care exista indoieli cu privire la regularitatea hotararii arbitrale, cand se vor cita partile.
av. Iorga
Va multumesc din suflet pentru raspunsurile date!
Marius C.
Cred ca v-ati grabit sa spuneti "la Tribunal".
Investirea se face de catre instanta care, in lipsa conventiei arbitrale, ar fi fost competenta sa judece litigiul in fond, in prima instanta.
Cata vreme nu cunoastem valoarea obiectului litigiului nu putem sti daca e o judecatorie sau un tribunal (competenta materiala) si nici care din ele ...de pe harta Romaniei. (competenta teritoriala).

Alte discuții în legătură

Investire hotarare arbitraj bubu.g bubu.g Pentru o hotarare arbitraj avand ca obiect pretentii in suma de aprox.180.000 lei pentru punere in executare ce se face? se mai legalizeaza sau se depune ... (vezi toată discuția)
Hotarare arbitrala ContSters154162 ContSters154162 O hotarare a unei curti de arbitraj :rtfm: , la ce instanta poate fi investita cu formula executorie? La instanta de la sediul firmei mele (unde s-a desfasurat ... (vezi toată discuția)
Proces comercial vad vad Vreau sa intentez un proces comercial unui partener de afaceri,neserios si din cate stiu la procesele comerciale,ca mai am unul pe rol inceput anul ... (vezi toată discuția)