avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Deschidere actiune pentru vatamare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Deschidere actiune pentru vatamare

Buna ziua,
Fetita mea la varsta de 14 ani (acum 1 an) a fost accidentata pe trecerea de pietoni de un conducator auto care (asa cum s-a stabilit si de politie si de expertiza ceruta de acesta) nu a respectat regulile de circulatie (neacordare de prioritate) si mai mult cu alcoolemie de 0,4% in sange. Am obtinut certificat medico-legal de 7-8zile spitalizare si inca unul de 14-16 zile (ca urmare-a unei internari la sectia recuperare) .Cel de-al doilea certificat a fost contestat de sofer si a fost admisa aceasta contestatie - ramanand pentru politie suficient 7-8 zile medicale ( deci primul certificat). S-a dat astfel : scoaterea de sub urmarire penala.
Va rog sa imi aratati ce model de cerere de actiune trebuie sa fac pentru daunele morale suferite de fiica mea. Eu cred ca daca nu fac acest lucru , acest sofer care de altfel nu a fost sanctionat contraventional si nu a avut nici macar carnetul suspendat : va recidiva (bautura bat-o vina) .
Se plateste taxa de timbru pentru aceasta actiune la valoare ?
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: ContSters71920 , utilizator 16:19, 10 Septembrie 2009
nu exista un formular "tip" pentru actiunile in justitie, formulati-o in functie de elementele concrete si specifice cazului dv. pentru daune morale consultati un avocat si legea taxei judiciare de timbru nr.146/1997 actualizata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat medico-legal lovehunter lovehunter intr-un accident rutier, certificatul medico-legal se elibereaza numai in cazul in care victima doreste sa-l dea in judecata sau sa-i ceara daune morale? sau ... (vezi toată discuția)
Daune accident auto farmec_ farmec_ Un copil in varsta de 15 ani aflat in clasa a VIII (care voia sa dea la Liceul Militar), in luna februarie pe trecerea de pietoni a fost accidentat prin ... (vezi toată discuția)
Victima accident auto gabi_gabi1705 gabi_gabi1705 buna seara ! v-as fi recunoscator, daca m-ati ajuta cu niste sfaturi ! In urma cu o luna, nepotul meu, minor, era pasager intr-un autoturism ! Autoturismul a ... (vezi toată discuția)