avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... factura orange umflata
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

factura orange umflata

Am un abonament orange de 9 ani si nu am avut prbleme cu ei pana la ultima factura primita acum 2 zile care nu este mult 650 ron, dar m-am trezit cu convorbiri in roaming de 100 euro aproximativ 400 ron ,cu mentiunea ca nu am mai parasit teritoriul Romaniei de 3 ani. Exista cineva care ma poate ajuta cu o idee sau o sugestie cum as putea sa nu platesc acele convorbiri in roaming??; sau ce as putea face in acest caz?!? va rog sa ma ajutati cu un sfat .
In speranta ca voi primi cateva raspunsuri favorabile mie, va multumesc si va doresc o zi cat mai placuta.
Cel mai recent răspuns: theodora76 , utilizator 16:07, 10 Septembrie 2009
pai nu platiti, lasati-i pe ei sa faca primul pas, iar in cazul in care se ajunge in instanta e usor de dovedit veridicitatea celor sustinute de dvs.
Nu cumva locuiti aproape de granita? In acest caz telefonul Dvs. s-ar putea sa fi conectat la reteaua straina, ceea ce, de fapt, indreptateste pe Orange sa factureze costurile roaming. In acest caz trebuie (probabil) sa platiti, dar puteti cere deactivarea roaming-ului, ca telefonul Dvs. sa ramane in reteaua romana.
locuiesc in bucuresti dar 2 saptamani am fost placata la parintii mei la tara la 20 km de iasi aproape de granita,dar nu cred ca ar trebui sa am un abonament cu roaming activ si nici macar sa nu fiu anuntata prin sms de trecerea in reteaua Republicii Moldova si la tarifele lor,lucru care se poate verifica ca nu am trecut granita mai ales ca ei nu sunt membrii U.E si mai trebuie si viza, iar ceea ce mi se pare mie o mare prostie cum este posibil ca pe teritoriul Romaniei sa fiu taxata ca pe cel al republicii Moldova??
Miklos MUHI a scris:

Nu cumva locuiti aproape de granita? In acest caz telefonul Dvs. s-ar putea sa fi conectat la reteaua straina, ceea ce, de fapt, indreptateste pe Orange sa factureze costurile roaming. In acest caz trebuie (probabil) sa platiti, dar puteti cere deactivarea roaming-ului, ca telefonul Dvs. sa ramane in reteaua romana.

=D>=D>=D>
Exact! daca locuiti aproape de granita reteaua se conecteaza aleatoriu pe alte retele invecinate fiind taxata automat pe roaming!Verificati factura detaliata!
Daca costurile roaming apar in acele doua saptamani pe factura detaliata si este vorba de o retea din Republica Moldova, atunci situatia este clara ...

Nu intodeauna se anunta prin SMS trecerea intr-un alt retea (nici macar in alte tari UE) si despre tarifele respective. Optiunea roaming a fost activata in cazul Dvs. probabil automat de catre Orange ca o rasplata pentru fidelitatea Dvs. (nu am vrut sa fiu sarcastic).

20 km sunt destul pentru ca, in anumite locuri, signalul din Republica Moldova sa fie mai puternica ca cel din Romania. In acest caz programarea telefonului prezuma, ca ati trecut granita, si se conecteaza la reteaua straina.

Alte discuții în legătură

Conectare la rețeaua de telefonie din ucraina Raduandrei7865 Raduandrei7865 Buna ziua nu stiu daca a mai întîmpinat cineva o problemă asemănătoare dar as dori sa stiu ce părere aveți despre aceasta problema.pe data de 13 iulie ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, În prima parte a lunii august 2021, am fost plecată ... AnaMariaVaz AnaMariaVaz Bună ziua, În prima parte a lunii august 2021, am fost plecată împreună cu un grup de prieteni într-o călătorie prin țară, care a inclus și ... (vezi toată discuția)
Facturare telekom. buna ziua, la inceputul lunii august am fost ... zsoli71 zsoli71 Facturare Telekom. Buna ziua, La inceputul lunii august am fost in Clisura Dunarii, mai precis la Dubova si la Orsova. Nu am trecut granita, dar nici nu am ... (vezi toată discuția)