avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Conectare la rețeaua de telefonie din Ucraina
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Conectare la rețeaua de telefonie din Ucraina

Buna ziua nu stiu daca a mai întîmpinat cineva o problemă asemănătoare dar as dori sa stiu ce părere aveți despre aceasta problema.pe data de 13 iulie am plecat in concediu in maramures la un moment dat prins sapinta am primit un mesaj de la compania de telefonie mobila telecom precum ca sint in ucraina si daca nu opresc datele mobile voi fi taxat in consecinta problema e ca eu nu eram in ucraina si nu am luat in considerare mesajul binenteles ca mia venit de plata o suma considerabila intreb e cumva vina mea ca sa conectat telefonul la o retea din alta tara sau a lor ca nu au relee de calitate
Cel mai recent răspuns: soll86 , utilizator 14:13, 13 August 2020
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe lângă frontieră se întâmplă mereu astfel de lucruri. Nu are nicio vină Telekom și, în plus, și-a respectat obligațiile pe care le are în cazuri ca al dvs.
Din păcate, nu ați înțeles mesajul pe care vi l-au trimis.

Citiți acest articol în întregime pentru ca măcar de-acum încolo să fiți informat:

Dacă vrei să călătorești într-o zonă de graniță, trebuie să acorzi atenție mesajelor pe care le primești de la operatorul tău de rețea. Ca și în cazul internetului în roaming, operatorul are obligația de a te informa în momentul în care telefonul s-a conectat la rețeaua unui operator străin, precizând tarifele aplicabile serviciului de roaming utilizat în statul respectiv.

www.avocatnet.ro/articol_555...
Ultima modificare: Marți, 11 August 2020
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, e "vina" dumneavoastra (ca sa folosesc termenii intrebarii).
Telefoanele mobile pot fi setate sa isi aleaga in mod automat reteaua, sau sa stea pe o retea batuta in cuie. E o configurare ce tine de aparat, nu de operator. In mod implicit telefoanele vin cu configurarea pe auto. Era responsabilitatea dumneavoastra sa modificati acea setare pe manual, cat timp ati fost in zona de granita.
Orice demers legal cu scopul de a reduce suma de plata e sortit esecului, din pacate.
Buna ziua! Se numeste "roaming involuntar" si este vina "noastra" ca nu ne documentam atunci cand ne plimbam pe langa granite!!! Si mai ales cu granite care nu apartin UE!!!! Acelasi lucru am patit si eu la Vodafone, pe langa HUSI - VASLUI, aproape de granita cu Rep. Moldova si nu am rezolvat nimic!!! Cu toate ca eu nu am primit mesaj de la operatorul de telefonie ca m-am conectat automat, prim roaming, la reteaua tarii vecine!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Subscriu si eu la acest punct de vedere. In plus, pe website-ul ANCOM ([ link extern ] .
Ultima modificare: Miercuri, 12 August 2020
mrays99, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Când mai călătoriți în zonă de graniță, dați disable la roaming. De fapt nu aveți nevoie de raoming în țară niciodată.

Alte discuții în legătură

Roaming involuntar rluncasu rluncasu Cu toate ca subiectul roaming-ului involuntar (conectarea la o retea mobila din tara vecina fara ca utilizatorul sa paraseasca teritoriul tarii) in localitati ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, În prima parte a lunii august 2021, am fost plecată ... AnaMariaVaz AnaMariaVaz Bună ziua, În prima parte a lunii august 2021, am fost plecată împreună cu un grup de prieteni într-o călătorie prin țară, care a inclus și ... (vezi toată discuția)
Factura orange umflata theodora76 theodora76 Am un abonament orange de 9 ani si nu am avut prbleme cu ei pana la ultima factura primita acum 2 zile care nu este mult 650 ron, dar m-am trezit cu convorbiri ... (vezi toată discuția)