avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... decadere din drepturi parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

decadere din drepturi parintesti

Se poate obtine schimbarea domiciliului minorului la parintele nerezident pe motiv de nerespectare a hotararii judecatoresti, definitiva, intrucat parintele rezident nu a fost gasit acasa niciodata, la programul de vizita? Parintele rezident nu vrea cu niciun chip ca parintele nerezident sa-si vada copilul. Exista p.v. intocmite de politie in acest sens. Parintele rezident "este disparut si rudele acestuia nu stiu unde se afla". Apare brusc, numai cand primeste recipisa pentru pensia alimentara pentru copil.
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 10:08, 22 Februarie 2017
Decadere din drepturile parintesti in niciun caz. Schimbarea domiciliului foarte putin probabil. Instantele din Romania inca nu inteleg ca a-ti priva copilul de prezenta celuilalt parinte nu este doar infractiune, dar si abuz psihologic asupra minorului si ca trebuie intervenit pentru a opri acest abuz. Ba mai mult, poate va treziti si cu restrangerea programului ca nah, tot pe dvs va "sanctioneaza" ca va vede copilul ca pe un strain si ca nu exista obisnuinta relationarii cu dvs. Minunat, nu-i asa?
Se poate schimba domiciliul minorului dacă sustrage minorul de la vizita.
Și dacă și-a schimbat domiciliul puteți deschide alt proces.
Cereti sprijinul directiei de protectie a copilului cu o monitorizare, faceti o executare.
Dar ati verificat ca "apare brusc" cand vine pensia? Ca se poate sa fi disparut intr-adevar si sa fi dat o procura cuiva care ridica pensia. Copilul merge la scoala, la gradinita? sunteti sigur ca isi afla tot acolo domiciliul?
Multumesc pentru raspuns. Da. Ridica regulat pensia. Indiferent ca a facut sau nu, procura, poate locui si in America, insa atat timp cat domiciliul copilului este stabilit la o anumita adresa, la programul de vizita, copilul trebuie sa se afle la acea adresa. Corect, nu?
Ultima modificare: Marți, 21 Februarie 2017
maria v, utilizator

Alte discuții în legătură

Schimbare domiciliu minor ana_21crd ana_21crd In urma unui divort la notar, s-a hotarat ca eu sa raman parintele rezident. In vremea aceea adresa de pe buletin era cea a apartamentului pe care ulterior eu ... (vezi toată discuția)
Legea 257/2013 norme de aplicare proastasatului proastasatului As dori sa intreb daca aceasta lege, care aduce completari fostei legi 272/2004, are si metodologia de aplicare aparuta. Astfel, in mod discriminatoriu, noua ... (vezi toată discuția)
Obligatiile parintelui rezident in cazul programului cu preluarea din domiciliu againstPAS againstPAS In cazul unui program cu preluare de la domiciliu, ce ar trebui sa faca parintele rezident? Cum ar trebui sa pregateasca copilul? Este normal sa nu permita ... (vezi toată discuția)