avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare domiciliu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare domiciliu minor

In urma unui divort la notar, s-a hotarat ca eu sa raman parintele rezident. In vremea aceea adresa de pe buletin era cea a apartamentului pe care ulterior eu l-am parasit, fostul sot ramanand unic proprietar. Am schimbat orasul si buletinul, deci nu mai am in buletin aceiasi adresa la care mi-a fost incredintat minorul. Tatal copilului nu este de acord cu schimbarea domiciliului acestuia. In aceste conditii exista riscul sa nu ii pot schimba minorului domiciliul? Mentionez ca amandoi suntem parinti dedicati care ii putem oferi copilului toate conditiile pt o crestere si o educatie buna.
Buna seara,
Nu uitati ca s-a stabilit domiciliul minorului la mama.
In aceste conditii, indiferent de locul unde are mama domiciliu acolo este si domiciliul minorului.
Am uitat sa mentionez ca am stabilit si un prog de vizitare: in timpul saptamanii la mine si in weekend-uri la tata. avand in vdr ca tatal e in Constanta si eu in Bucuresti, trebuie schimbat si programul , pt ca nu putem plimba copilul in fiecare sfarsit de saptamana. Schimbarea domiciliului si al programului trebuie sa le cer in instanta pt ca fostul sot nu doreste sa semneze un acord la notar. Exista posibilitatea ca instanta sa nu imi acorde aceste doua lucruri? Multumesc!
In instanta totul depinde de cum formulati si motivați cererile si de probele care se fac. Depinde si de pozitia celuilalt părinte.

Acum nu puteti ramane in acelasi oras cu tatăl doar pt ca exista un program de vizitare. Acesta se va adapta in functie de situația de fapt concretă.
Fostul sot a formulat foarte clar ca nu doreste ca minorul sa paraseasca, Constanta. Din acest motiv sunt fortatat sa inaintez in instanta schimbarea domiciliului si a programului.
Sunt hotărâri judecătorești care precizează și adresa de identificare a minorului, cu strada, nr.
În funcție și de cum cere părintele nerezident și de condițiile pe care le impune acesta.
Mai sunt hotărâri care stabilesc că domiciliul nu poate fi schimbat pe o rază de mai mult de 10 km, decât cu acordul instanței.

Nu e chiar atât de simplu, pe cât li se pare unor avocați.

Alte discuții în legătură

Divort - domiciliul copilului LuminitaAndreea LuminitaAndreea Buna ziua As dori sa stiu ce pot face in cazul in care in hotararea de divort care este definitiva scrie domiciliul minorului si al meu la adresa parintilor ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minor schimbare localitate ! tratto tratto am o hotarare de divort in care este specificat si programul de vizitare minor.intrebarea mea este: daca fosta sotie (la care este copilul) isi muta domiciliul ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu minor andreea998 andreea998 Buna ziua.am un copil de 3 ani cu fostul concubin,in prezent suntem in proces pt custodia copilului,prin ordonanta presedentiala s-a stabilit domiciliul ... (vezi toată discuția)