avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... citire contor individual de gaze
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

citire contor individual de gaze

O cunostiinta de are contor individual gaze naturlae doreste sa stie ce consum are cum se calculeaza consum dar nu stie care cifre sunt care banuieste ca cele cu rosu de la capat sunt subunitati dar nu stie la unitati cat valoreaza una ca sa isi poata calcula factura.
O puteti ajuta?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cipri28 , utilizator 16:24, 9 Octombrie 2017
De obicei contorul de gaze naturale nu se deosebeste de contorul de apa - la partea de totalizator, daca nu o fi vreunul superdichisit...
"Vizorul respectiv" este impartit in doua casute, ce-a din dreapta formata din trei cifre si de obicei nu se prea baga in seama, reprezentand de la dreapa spre stanga: litri, zeci de litri, sute de litri. Urmeaza o alta grupa de cifre si judecam din nou de la dreapta spre stanga: unitati de mc, zeci de mc, sute de mc, mii de mc... Observati ca intre cele doua grupe de cifre este o virgula, iar in dreapta casutei cu subdiviziunile, scrie clar mc (metru cub, adica dvs. consumati niste metri cubi de gaze naturale..
Ca sa intelegeti si sa nu gresiti, uitati-va pe ultima factura si observati indecsii luati in calcul apoi comparati-ii cu situatia de pe contor. Cantitatea indicata pe contor la momentul verificarii dvs. trebuie sa fie un pic mai mare, pentru ca furnizorul face citirea mai tarziu

Daca vreti ca factura sa reflecte exact consumul, uitati-va pe factura si acolo scrie ce trebuie sa faceti si la ce nr. de telefon trebuie sa comunicati indexul.
De calculat factura (valoarea acesteia) nu o sa reusiti, dar merita incercat!
Sper ca ati inteles!
Ultima modificare: Luni, 20 Februarie 2017
Adam Grecu, utilizator
Am inteles multumesc ce nu stia este daca ultimele cifre se iau sau nu in considerare .
Se iau toate cifrele in considerare, dar vedeti daca e cazul sa puna virgula si unde trebuie pusa. Deobicei unde se schimba culoarea cifrelor sau fondului.
~ Conținut șters la cerere ~
Scuze, eu ma refeream la contorul de apa. Acum am citit mai atent si am vazut ca intrebarea era pusa pentru contorul de gaze.
Asa e, se citeste doar partea intreaga a indexului.

Alte discuții în legătură

Cum se citeste corect un apometru? cristianapopa cristianapopa buna ziua! am o mare dilema ! cum se citeste corect un apometru?dc stie cineva cum il rog f.frumos sa-mi dea un raspuns ,si apoi o sa-i trimit toate datele ... (vezi toată discuția)
Citire contor apa Robby_na Robby_na buna ziua! as vrea sa stiu, explicit, cum se citeste contoarul la apa ( apometru 5 cifre, ex. 00789), pentru a evita discutiile in contradictoriu cu alte ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa stiu exact cat am de plata pe luna respectiva la apa calda-calcul matematic CYBORG CYBORG Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spuneti si mie in detaliu cum pot sa-mi calculez cu pixul pe hartie(deci matematic,exact) cat avem de plata(suntem doua ... (vezi toată discuția)