avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Posibil caz de infidelitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Posibil caz de infidelitate

Buna ziua. Se da următoarea situație:
Soția are bănuieli ca este înșelată, dar acestea sunt alimentate de "probe" (in sens comun, nu juridic) indirecte. Pana in ziua in care găsește in telefonul soțului inițierea unei conversații cu o fosta iubita (justificata de soț ca "simpla curiozitate"), după care- la câteva luni- au urmat găsirea unor fire de par in casa ce ar putea fi ale fostei (după lungime, culoare si aspect si după inventarierea tuturor celor care au trecut pragul) si urme pe gulerul unei bluze ce seamănă izbitor cu urme de ruj (nu sunt de alimente căci acestea se usucă altfel, nici de fructe căci ar fi trebuit ca marginile petei sa fie altfel, nu ca si cum te-ai fi atins/șters cu machiajul din greșeală), date fiind aspectul, culoarea, zona in care s-au găsit si pentru care soțul nu are nici cea mai mică explicație. Adăugând la acestea luni întregi de certuri din nimicuri, răceala, lipsa comunicării, statul in camere separate si refuzul de a relua orice dialog, plus reacția foarte calma din momentul confruntării cu acuzația de înșelat( in condițiile in care soțul ia foc de fiecare data când este acuzat pe nedrept de lucruri cu mult mai putin importante), va rog sa-mi Spune-ți cum ar putea soția sa-i dovedească ca nu este nebuna. In prezent, cuplul încearcă sa depășească momentul, dar evident ca pentru soție este extrem de greu, cu atât mai mult cu cat nu crede in căința soțului si in dorința sinceră a acestuia ca alege binele familiei si ca nu se va mai repeta (după principiul "hoțul neprins..."). De urmărit, soția - care are in grija si un copil mic in prezent - nu prea are cum si nici nu a fost cazul de nopți lipsite de acasa (doar mers la fotbal sau "fotbal" de 2 ori pe săptămana). S-ar dori aflarea adevărului ca măcar aceasta încercare de reconciliere sa aibă la baza adevarul gol-golut, oricât de dureros, si nu o alta minciuna. Cat despre telefon si Facebook, accesul la parolele acestora nu sunt cine știe ce consolare câta vreme soțul șterge imediat orice activitate ( ex: nu exista mailuri, mesaje, notificări, iar in jurnalul de activități sunt doar cele legate de jocuri). Menționez ca soția s-a interesat de existența in țara a unor laboratoare care sa analizeze originea petelor de pe haine dar nu crede ca exista (exceptând cazurile de expertiza judiciara pentru care nu exista un ordin judecătoresc, evident). Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristina I. , utilizator 06:17, 26 Iulie 2017
:) Probabil sotia e foarte tanara daca are astfel de preocupari. Parerea mea e ca nu asta are de dovedit. Cui sa dovedeasca? Sotului ca o inseala ? Sotul stie f bine daca o inseala sau nu.
Daca acum nu are incredere in el cand doar banuieste, daca afla cu certitudine, ce incredere o sa mai aibe ?
Femeia trebuie sa isi canalizeze energia in alta parte, sa se lamureasca daca aceasta casnicie merita si poate fi salvata sau nu, si actionat in directia asta. Statistic, daca a inselat, exista mai multe sanse sa o mai faca.
Daca vreti sa continuati si sa va imbunatatiti relatia, nu sunteti pe calea cea buna daca va chinuiti dvs sa ii dovediti ca "nu sunteti nebuna" , iar el "ca ce vedeti , nu e adevarat".

Gasesc intotdeauna extrem de umilitoare toate aceste demersuri de "prindere a hotului" ... Cu sau fara dovezi, neincrederea si-a facut un culcus foarte comfortabil in acest cuplu si nimic nu o va deranja. Sfatuiesc sotia sa nu aloce resurse disproportionate aflarii "adevarului". Nu o va incalzi si nici ajuta cu nimic. Mai mult decat atat, nu va face decat sa adanceasca conflictul deja existent. Are dubii, sa divorteze. Simplu. Daca nu doreste sa divorteze, aflarea "adevarului" - oricare ar fi acesta - oricum nu o va ajuta. Nu probele concrete o vor face sa ia aceasta hotarare ci ceea ce crede cu tarie in sufletul ei si simte ca i se intampla. Cat despre sot, daca va dori sa o insele in continuare, cu sau fara probe, o va face; si fara sa lase urme ori sa fie prins. E o vorba romaneasca potrivita in context: Din coarnele boului, te dai la o parte. Combinata cu "Daca te bagi in tarate, te mananca porcii" da perfect imaginea plastica a situatiei.
Daca sotia ar vrea sa divorteze se poate spune ca Romania este o tara libera.
Vrea sa divorteze sau ce vrea?

Mie imi pare ca sunteti studenta la drept si vreti sa aflati anumite lucruri...
Fire de par se pot lua pe haine si din aglomeratie in mijloacele de transport in comun.
Conteaza cine are dreptate? Copilul are de pierdut si ii faceti viata iad cu certurile voastre!

Femeia poate face armonie in caminul ei... daca vrea... Cand vei ajunge la maturitate iti va parea rau ca nu ai avut intelepciunea de trece peste amanunte.

Fa razboi, umbla cu analize, fii imbufnata si va pleca. Cine iti da dreptul sa il privezi pe copilul tau de tata? Ce amintiri ii creezi?

Gelozia nu aduce nimic bun. Nimeni nu stapaneste pe nimeni. Crede-ma, am fost ca tine. Acum regret ca uneori am creat o atmosfera conflictuala pe acelasi subiect .

Nu am dorit sa te ofensez!

Alte discuții în legătură

Violarea vietii personale. buna ziua! am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns. am un prieten ... Ana.Bell Ana.Bell Buna ziua! Am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns. Am un prieten in curs de divort si sotia a pus oameni pe urmele lui, i-a spart toate conturile de ... (vezi toată discuția)
Ce probe ale infidelității trebuie să aducă soția la divorț, și cum să procedez ca să ies cât mai bine din proces? Raluca9876 Raluca9876 Buna ziua, Ce probe trebuie sa aduca sotia inselata la divort? Am deocamdata o poza (cu sotul meu si amanta) si niste conversatii de pe messenger. Sunt ... (vezi toată discuția)
Divort-sau ceva de genul... bala bala Este destul de greu sa pun intrebarea, sau in fine... sa scriu despre subiect. Asa ca o sa incerc sa explic situatia cat mai rapid, poate e mai bine asa (cred ... (vezi toată discuția)