avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Deblocare conturi la executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Deblocare conturi la executare silita

Buna ziua,am o proprire pe conturi,conturile sunt blocate suma datorata deja a fost retrasa si inca mai mult pe deasupra .Ce trebuie facut sa mi deblocheze conturile si sa se sisteze proprirea?
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2017
fanny000, utilizator
Cel mai recent răspuns: fanny000 , utilizator 14:28, 4 Martie 2017
Trebuie sa luati legatura cu executorul, anuntati-l ca ati achitat debitul integral si sa faca adrese catre banci de ridicare a popririi si deblocarea tuturor conturilor. In plus trebuie sa va restituie suma platita in plus, aceste sume au intrat in contul executorului care trebuia sa le vireze creditorului.
Astazi am vorbit la cabinetul executorului si mi a zis ca chiar daca banca mie mi au oprit veniturile dureaza foarte mult pana ii vireaza in contul executorului
Intrebati la banca daca e asa cum zice executorul (eu nu cred) sau daca aveti internet banking puteti verifica singur daca si in ce zi i-a virat.Regula e ca in aceeasi luna in care se retine se si vireaza in contul executorului.
Banca nu ar trebui sa va retina mai mult decat suma inscrisa din somatia executorului
Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2017
ContSters416386, utilizator
offf,dar atunci de ce dureaza asa mult ca sa sisteze deblocarea conturilor daca isi primesc banii la timp
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prima data , mergeti la banca ( banci daca aveti mai multe conturi ) si solicitati un extras de cont , pentru fiecare cont blocat .Pentru aceasta operatiune aveti nevoie de actul de identitate a titularului de cont ( presupun ca sunteti dvs ) si se poate oferi imediat , de catre unul dintre functionarii bancii . Ulterior acestei operatiuni , insumati toate sumele debitate si varsate in contul executorului , si daca suma finala e egala sau mai mare decat suma prevazuta in incuviintarea instantei va adresati executorului . O situatie similara se poate obtine si de la executor dar e posibil sa dureze mai mult timp ( depinde de cat de amabil este ) . De retinut , ca in momentul saturarii contului executorului , acesta este obligat sa opreasca viramentul si sa comunice tuturor ( banci , angajator , etc ) ca suma a fost achitata , altfel intra sub incidenta legii penale .

Alte discuții în legătură

Proprire salar danuta2002 danuta2002 Buna ziua.Un executor a infiintat o proprire pe salariul meu in cuantun de 1/3 din salariu. Totodata a trimis o adresa de blocare a contului bancar in care mi ... (vezi toată discuția)
Cont blocat de anaf eriklud eriklud Buna, ANAFul ne-a blocat contul bancar din cauza datoriilor la bugetul de stat. Eu estimez ca o sa avem nevoie de circa o luna sa ne platim datoriile si sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! ma aflu in urmatoarea situatie: am avut niste amenzi ... Madamdl22 Madamdl22 Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea situatie: Am avut niste amenzi si mi-au pus propire executorie pe cont si mi-au blocat suma de 310 dintr-un cont de la ... (vezi toată discuția)