avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Firma aflata in insolventa al carei administrator unic ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Firma aflata in insolventa al carei administrator unic a decedat

Buna ziua,

Ce e intampla in aceasta situatie cu firma? Procesul de insolventa este initiat din 2013 de catre administratorul firmei. Firma este un SRL, iar mostenitorii nu doresc preluarea acesteia, conform clauzei din actul constitutiv in caz de deces al administratorului.
Ce se poate intampla in acest caz cu firma si bunurile acesteia?
Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2017
andreeabs, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreeabs , utilizator 10:54, 6 Martie 2017
Calitatea de administrator nu se transmite urmare a decesului. Se pot transmite posibilele obligatii/drepturi ce sunt sau vor fi stabilite in sarcina administratorului.

O situatie mai neplacuta ar fi in cazul in care administratorul era si asociat, deoarece nu puteti accepta doar o parte din mostenire. Practic, atat timp cat acceptati oricare dintre bunurile mostenirii, acceptati intreaga mostenire. Nu puteti accepta ”partial” mostenirea.

În ceea ce priveste firma, insolventa merge mai departe si probabil va fi radiata. Referitor la bunurile societatii, acestea vor fi instrainate spre a se acoperi datoriile.
Administratorul era asociat unic. Doresc sa stiu cat timp mai poate dura insolventa? Au trecut deja 4 ani in acest proces. Ulterior acestuia a mai avut un proces de 5 ani tot pentru intrare in insolventa, proces care s-a incheiat in favoarea administratorului firmei pentru ca s-a constatat ca nu are datorii la ANAF, deci procesul nu are obiect sau ceva in gen! Hotarare la care s-a facut recurs de catre ANAF. Sunt 15 ani de cand se judeca cu ANAF in urma unui control efectuat de acestia. Are exepertize contabile, 3 hotarari judecatoresti in favoarea firmei, ca nu are datorii la ANAF si tot nu se termina! AJUTOR!!!
Ati vorbit cu lichidatorul sau avocatul pentru a afla de ce nu inchide procedura ? Care este motivul expus ?
Buna ziua,
Am vorbit cu lichidatorul in sensul ca i-am transmis certificatul de deces si am cerut informatii cu privire la starea firmei, la care am primit urmatorul raspuns: " Firma e in insolventa. Are bunuri care urmeaza sa se lichideza ca sa acopere datoria. Daca vreti sa stiti mai multe sa va uitati pe site-ul justitiei ca e dosarul acolo." Am raspuns ca o sa apelez la un avocat, ca nu inteleg jargonul juridic, la care mi s-a raspuns ca nu am ce mai face cu firma si nu are rost un avocat.
Pe site-ul justitiei nu apare nici o hotarare sau ceva la dosar si nu imi dau seama in ce stadiu este de acolo (nu inteleg de ce nu apare nimic!!!!).
Ulterior am fost sunata de lichidator sa imi spuna ca trebuie sa ii pun la dispozitie contabilitatea firmei (bilanturi, etc). Eu nu detin aceste documente si i-am spus ca nu am de unde sa i le dau, la care doamna lichidator a inceput sa ma ameninte ca o sa depuna cerere sa vina garda sa-mi perchezitioneze casa, ca dupa 2 ani oricum mostenirea o sa mi se atribuie de drept si o sa-mi ia si ce am si ce nu am. Asta e cel putin intimidare!
Care sunt limitele atributiilor acestor lichidatori judiciari?
Cum pot sa intervin in proces?
Avocat nu a avut tatal meu, pentru ca dupa 15 ani de judecata nu a mai putut sustine financiar unul. A facut cerere pentru ajutor judiciar, i s-a refuzat!
Stiu ca suna ca un cliseu, dar vreau sa fac dreptate!
O expertiza contabila facuta intr-un doar penal, la cererea judecatorul nu poate sa fie gresita sau sa minta, expertiza este in favoarea firmei si arata ca nu a facut nimic gresit, inregistrarile contabile sunt corecte, etc!
Stiu ca este mult de citit dar daca pot sa indrept ceva sau macar sa se termine odata procesele acestea, va rog sa ma ajutati!
Multumesc!
Dacă nu acceptati moștenirea nu este problema dvs.
Practic nici nu trebuie sa va intereseze procesul.
Vedeți însă că dacă acceptati ceva din masa succesorala veți fi considerat mostenitor.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Martie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Insolventa Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua . Sora mea este administrator si asociata cu 50% intr-un SRL din 2006 . Sora mea nu s-a implicat si nu a semnat nici un document in firma niciodata ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, doresc indrumare, intr-o situatie. tatal meu a avut ... andreeabs andreeabs Buna ziua, doresc indrumare, intr-o situatie. Tatal meu a avut o firma care in urma unui control ANAF a fost sanctionata si dupa mai multe procese pe acest ... (vezi toată discuția)
Bună ziua am moștenit, eu și fratele, o firma aflata în faliment ... Nora_ella Nora_ella Bună ziua Am moștenit ,eu și fratele,o firma aflata în faliment în momentul decesului tatălui meu M-am lăsat influențată de frate și nu am pus ... (vezi toată discuția)