avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata repausului saptamanal pentru lucrul in ture
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata repausului saptamanal pentru lucrul in ture

Am lucrat aproximativ 20 de luni in ture 12 cu 24 liber.
Niciodata nu am avut 48 de ore repaus saptamanal si am lucrat in toate zilele de sarbatori legale in care am fost trecut pe pontaj.
Niciodata nu mi-au fost platite cu spor la salariu zilele de sarbatori legale(cand am lucrat) si nici nu am beneficiat de repaus zilnic saptamanal.
Am dreptul sa cer compensarea in bani(nemaifiind angajat la acea firma)a zilelor de repaus saptamanal de care nu am beneficiat si a sarbatorilor legale ce nu mi-au fost platite cu un spor la salariu si nici nu au fost compensate cu zile libere platite?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:12, 25 Ianuarie 2021
Despre ce perioada este vorba?
freeelis a scris:

Despre ce perioada este vorba?


1.10.2014----9.02.2016
Mentionez ca de la aceeasi institutie am obtinut in instanta plata a 200 ore suplimentar lucrate (pe aceeasi perioada de timp).Orele suplimentar lucrate se refereau la faptul ca lucram ture de 12 ore (adica 240 ore lunar )si mi se plateau 156 /164 ore.Despre Sarbatorile legale sau repausul saptamanal nicio vorba.Lucram in ture de 12 cu 24 liber.

Contractul de munca spune asa:
„Orele suplimentare prestate in afara programului normal de lucru sau in zilele in care nu se lucreaza ori in zilele de sarbatori legale se compenseaza cu ore libere platite sau se platesc cu un spor la salariu conform contractului colectiv de munca aplicabil sau Legii 53/2003-Codul muncii republicata cu modificarile si completarile ulterioare”
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti promova o actiune in instanta, asa cum ati formulat pentru orele suplimentare.
Exista perioada de prescriere pentru actiune in instanta?
Pana la ce perioada pot introduce actiunea? Multumesc!

Cornel Vasile a scris:

Puteti promova o actiune in instanta, asa cum ati formulat pentru orele suplimentare.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare- weekend dany c. dany c. buna ziua orele lucrate sambata si duminica de catre personalul MAI care isi desfasoara activitatea in ture 12/24 - 12/48 pot fi platite suplimentar? am ... (vezi toată discuția)
Salarizarea marinarilor sau personalului navigant Roxy1908 Roxy1908 Buna ziua, Lucrez la o noua societate unde fac angajari de marinari si de personal navigant, pana acum am lucrat pe resurse umane dar cu angajati cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - intrebari referitor la programul inegal de munca... iulian.parasca iulian.parasca Buna ziua. Parasca Iulian ma numesc si am cateva intrebari referitor la programul inegal de munca. In contractul de munca este specificat 8 ore pe zi, 40 de ... (vezi toată discuția)