avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca nerespectat.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca nerespectat.

Buna ziua in urma cu 3 luni am imceput sa lucrez la o fabrica unde am semnat contractul la 3 schimburi, in urma cu o saptamana am fost amuntata ca voi veni la 4 schimburi fara marire de salar fara sa semnez nici un act aditional privind schimbarea programului. Cand am anuntat ca nu pot sa vin la 4schimburi am fost anuntata ca daca nu imi convine sunt libera sa plec. Intrebarea mea este daca au dreptul sa faca acest lucru.
Este legal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:53, 11 Martie 2017
Programul de muncă şi modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunoştinţă salariaţilor şi sunt afişate la sediul angajatorului. se dispune in art.117 C.mun.

Asadar, Codul muncii nu cere acordul sau consultarea salariaţilor pentru stabilirea programului de muncă şi a modului de repartizare a acestuia pe zile.

In c.i.m. cum este mentionat timpul de munca si repartizarea acestuia ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. daca am contract de munca pe o perioada nedeterminata, ... Nelutu Oprea Nelutu Oprea Buna ziua. Daca am contract de munca pe o perioada nedeterminata, iar firma vrea sa treaca de la programul de 3 schimburi la cel de 4 schimburi si eu nu sunt ... (vezi toată discuția)
Program de lucru aryy aryy buna ziua! lucrez la o intr de stat(membru sindicat) , patru schimburi a sase ore de L--V ! mi s-a modificat programul de lucru ... (vezi toată discuția)
Ora de incepere si sfarsit a programului de lucru max36 max36 Am fost anuntat ca incepand de Luni programul de lucru se schimba din 8 ore/zi in 12 ore cu 36 liber,,ora de incepere a programului fiind 16.00 si cea de ... (vezi toată discuția)