avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Promovare personal detasat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Promovare personal detasat

Sunt personal detașat din anul 2005 la un SPCLEP din cadrul unei primarii. În anul 2010 am absolvit o forma de învățământ superior în domeniu și potrivit legislației pot beneficia de promovare pe un post cu studii superioare.cine trebuie să declanșeze procedura promovării,având în vedere că primăria îmi spune că DEPBD care m.a detașat,iar DEPBD îmi spune că primăria pentru că acolo de afla locul de muncă și de acolo primesc salariu.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:04, 22 Martie 2017
Promovarea se face de catre angajatorul de la care sunteti detasat.
Da, conform prevederilor Codului muncii care spune ca pe perioada detasarii raportul de munca nu poate fi modificat, dar Directia pentru evidenta bazelor de date, cu care am incheiat contract de munca si actele aditionale imi spune ca la ei posturile privind personalul detasat sunt blocate atat in ceea ce priveste promovarea cat si in ceea ce priveste angajarea. De altfel de la DEPBD nu primesc decat cuantumul sporurilor nu si salariul. Salariul il primesc de la primarie. Fisa de post este semnata de primar. Pe aceste considerente DEPBD imi spune ca primaria trebuie sa ma promoveze.
Aceasta detasare este atipica pentru ca se prelungeste o data la 5 ani. Cu mentionarea prevederilor Codului muncii , primaria imi spune ca DEPBD trebuie sa faca promovarea, In toata aceasta disputa, eu sunt singura careia ii este incalcat dreptul de a promova ca urmare a absolvirii unei forme de invatamant superior in domeniul in care imi desfasor activitatea.
Cine credeti ca are dreptate? Ce ar tebui sa fac pentru a putea sa-mi valorific studiile in domeniul in care activez?
Codul Munci nu prevede interzicerea modificarii raportului de munca pe durata detasarii.

"... DEPBD imi spune ca primaria trebuie sa ma promoveze. ...."

Subscriu la ceea ce spune acesta institutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovarea in urma terminarii studiilor superioare Mirela Stinga Mirela Stinga Buna ziua. Sunt angajata a unei institutii de inavatamant din Bucuresti in functia de administrator financiar (cadru didactic auxiliar) cu studii medii treapta ... (vezi toată discuția)
Promovarea functionarilor publici corinastrenc corinastrenc Am o nelamurire! Daca poate cineva sa ma ajute: Am absolvit studii superioare, după aceea m-am incadrat in functia de referent , clasa III, grad asistent, ... (vezi toată discuția)
Buna seara! dacă m-ati putea ajuta în această problemă. În ... andreeacristina22 andreeacristina22 Buna seara! Dacă m-ati putea ajuta în această problemă. În august 2017 am fost angajată pe postul de bibliotecar debutant, studii medii. Mentionez, ca ... (vezi toată discuția)